Sud BiH raspisao 41 potjernicu

Sud BiH raspisao je 41 potjernicu protiv optuženih za ratne zločine koji su nedostupni organima gonjenja.   Potjernice su raspisane putem “Interpola”, a u Sudu BiH su naveli da nemaju saznanja da li se za tražene osobe sumnja da se nalaze na području Srbije i Hrvatske.  

 

Bosna i Hercegovina 11.10.2018 | 22:10
Sud BiH raspisao 41 potjernicu
'Ukupno je nedostupno 45 osoba protiv koji je potvrđena optužnica'', naveli su u Sudu BiH, ne preciziravši zašto za svima nisu raspisane potjernice, javlja BIRN BiH.   

Prema dostupnim podacima, nedostupni su: Fahrudin Alić, Branko Besara, Aničić Nedjeljko, Dragan Dopuđa, Saša Dunović, Branislav Gavranović, Milisav Gavrić, Ante Golubović, Miroslav Hrstić, Jovo Jandrić, Radoslav Janković, Zlatan Mijo Jelić, Milenko Karlica, Duško Kornjača, Borislav Stojić, Rajko Drakulić, Svetozar Kosorić i Adem Kostjerevac. 

Takođe, nedostupni organima gonjenja u Bosni i Hercegovini su i Višnja Aćimović, Tomislav Kovač, Nedeljko Matić, Mladen Kurdija, Rajko Kušić, Perica Kustura, Vinko Lazić, Marinko Marić, Zdravko Marinić, Mario Miličević, Miljenko Nogolica, Jovan Novaković, Vide Palameta, Blagoja Vojvodić, Čedo Bogičević, Vinko Papak, Vitomir Popić, Željko Rodin, Drago Samardžija, Bogdan Stevanović, Borislav Stojšić, Marco Vidović i Miloš Zekić.

Za većinu optuženih navodi se da su državljani Srbije ili Hrvatske, a terete se zbog ratnih zločina.

(Agencije)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Почиње суноврат

11.10.2018 20:27

Нисте ни свјесни шта им је све Рудоња обећао. Сад сте га срби најебали.

ODGOVORITE
Name

GLAS

11.10.2018 20:33

NIKOG TO NE INTERESUJE VISE. RAT JE VEC ODAVNO PROSAO. NAROD ZELI ISTINU I PRAVDU ZA DAVIDA I SVE POSTENE LJUDE !!!!

ODGOVORITE
Name

@glas

12.10.2018 06:25

Ovi sa potjernice su i napravili današnje stanje, kada njih očistimo svi će lakše disati!

Name

misko

12.10.2018 10:09

Hahahahah 22 godine posle rata ,5 dana posle izbora .Bas bi volio da cujem clana presjednistva iz RS i novu prrsjednicu.Toliko su u kampanji pricali o sramoti Vukote i nhegovom dezerteestvu,evo prilike zastitite borce koje sad ganjaju.

ODGOVORITE