Кокорину затвор, Мамаев плакао!

Кокорин у затвору два месеца, Мамаев плакао и молио за опроштај! Коначне пресуде 8. децембра.

Фудбал 12.10.2018 | 10:15
Кокорину затвор, Мамаев плакао!
Прва етапа у суђењу Александру Кокорину и Павелу Мамаеву у Москви за напад на државне службенике у московском кафићу окончана је вечерас. Нападач Зенита и првотимац Краснодара добили су двомесечну затворску казну због хулиганског понашања, а коначну пресуду саопштиће им 8. децембра..

Чим је тужилац изнео оптужбу било је јасно да им се не пише добро.

"Прекршаји су учињени са великом дозом окрутности. Изазвала их је група људи, не појединац. Мамајев је опасност по друштво, постоји могућност да побегне од правде и изврши притисак на сведоке. Зато истрага тражи од суда да им изрекне затворску казну до закључења процеса", изјавио је тужилац.

Оштећени Денис Пак испричао је шта се десило.

"Сео сам за сто и сачекао колегу. За другим столом почела су ругања и расиситчки повици. Певали су песму корејског извођача. Колега их је замолио да престану с малтретирањем, а онда су дошла су још двојица и почели да нас ударају. Био сам претучен у налету националистичке мржње", изјавио је Пак.

Кокорин, којем је првом изречена санкција, није се много потресао, очекивао је овакву казну (на коју ће се жалити), а све је било готово буквално за три минута.

Много узбудљивије било је када је прилику за одбрану добио Мамаев. Фудбалер Краснодара је у сузама молио суд да га не осуди.

"Сам сам се пријавио истражним органима, нисам бежао, нисам се крио. Нисам претукао Пака. Молим вас, немојте ме лишити слободе јер ће Краснодар раскинути уговор са мном. Спреман сам да сарађујем, да предам пасош, нећу да се кријем, нећу да бежим. Желим да се јавно извиним жртвама. Нисам смео то себи да дозволим. Хоћу да се искупим за сву моралну и материјалну штету", рекао је Мамаев, пре него што се суд повукао на већање.

После већања одлучено је да и Мамаев проведе наредна два месеца у затвору. Њима ће се судити за хулиганско насиље, а запрећена им је затворска казна од седам година. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар