Kokorinu zatvor, Mamaev plakao!

Kokorin u zatvoru dva meseca, Mamaev plakao i molio za oproštaj! Konačne presude 8. decembra.

Fudbal 12.10.2018 | 10:15
Kokorinu zatvor, Mamaev plakao!
Prva etapa u suđenju Aleksandru Kokorinu i Pavelu Mamaevu u Moskvi za napad na državne službenike u moskovskom kafiću okončana je večeras. Napadač Zenita i prvotimac Krasnodara dobili su dvomesečnu zatvorsku kaznu zbog huliganskog ponašanja, a konačnu presudu saopštiće im 8. decembra..

Čim je tužilac izneo optužbu bilo je jasno da im se ne piše dobro.

"Prekršaji su učinjeni sa velikom dozom okrutnosti. Izazvala ih je grupa ljudi, ne pojedinac. Mamajev je opasnost po društvo, postoji mogućnost da pobegne od pravde i izvrši pritisak na svedoke. Zato istraga traži od suda da im izrekne zatvorsku kaznu do zaključenja procesa", izjavio je tužilac.

Oštećeni Denis Pak ispričao je šta se desilo.

"Seo sam za sto i sačekao kolegu. Za drugim stolom počela su ruganja i rasisitčki povici. Pevali su pesmu korejskog izvođača. Kolega ih je zamolio da prestanu s maltretiranjem, a onda su došla su još dvojica i počeli da nas udaraju. Bio sam pretučen u naletu nacionalističke mržnje", izjavio je Pak.

Kokorin, kojem je prvom izrečena sankcija, nije se mnogo potresao, očekivao je ovakvu kaznu (na koju će se žaliti), a sve je bilo gotovo bukvalno za tri minuta.

Mnogo uzbudljivije bilo je kada je priliku za odbranu dobio Mamaev. Fudbaler Krasnodara je u suzama molio sud da ga ne osudi.

"Sam sam se prijavio istražnim organima, nisam bežao, nisam se krio. Nisam pretukao Paka. Molim vas, nemojte me lišiti slobode jer će Krasnodar raskinuti ugovor sa mnom. Spreman sam da sarađujem, da predam pasoš, neću da se krijem, neću da bežim. Želim da se javno izvinim žrtvama. Nisam smeo to sebi da dozvolim. Hoću da se iskupim za svu moralnu i materijalnu štetu", rekao je Mamaev, pre nego što se sud povukao na većanje.

Posle većanja odlučeno je da i Mamaev provede naredna dva meseca u zatvoru. Njima će se suditi za huligansko nasilje, a zaprećena im je zatvorska kazna od sedam godina. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar