Пецо: Ми ћемо се питати у Португалу!

"Задовољан сам нашим наступима, али против Румуније нисмо имали среће. Чека нас и та утакмица против Португала, која је изузетно тешка, али имамо шансе. Ми ћемо се ту питати", рекао је млади репрезентативац БиХ, Демир Пецо.

Фудбал 12.10.2018 | 09:45
Пецо: Ми ћемо се питати у Португалу!
Млада репрезентација Босне и Херцеговине трећи дан припрема се у Тренинг центру ФСБиХ у Зеници за одлучујући и посљедњи сусрет у квалификацијама за Европско првенство 2019. године, а који ће у уторак, 16. октобра, играти против Португала у Мадеири.

Селектор Винко Мариновић био је принуђен умјесто повријеђеног Нихада Мујакића позвати Матеја Родина, а што је и једина измјена у односу на први дан припрема и дружења с новинарима.

"Мујакић се већ вратио кући, а стигао је Родин. Остали играчи, без обзира на неке мање повреде, мислим да ће бити спремни за утакмицу. Атмосфера је изврсна. Сви су момци свјесни ситуације у каквој се налазимо, сви су жељни успјеха и побједе па мислим да ћемо бити спремни за утакмицу", рекао је помоћни тренер Драженко Богдан, који је додао како га не брине временска разлика, далеко путовање нити велика влажност која их чека у Португалу.

Богдан напомиње да неће бити великих измјена, односно да ће у првом плану бити играчи који су изнијели досадашњи терет квалификација те уписали шест побједа и три пораза.

Један од оних који је скупио доста минута и дао велики допринос успјеху у врло тешкој групи је и Демир Пецо, који се нада наступу, али одлуку о томе препушта селектору.

''Задовољан сам нашим наступима, али против Румуније нисмо имали среће. Чека нас и та утакмица против Португала, која је изузетно тешка, али имамо шансе. Ми ћемо се ту питати", каже Пецо, који вјерује да могу остварити позитиван резултат.

Бх. тим је, уосталом, у досадашњем току квалификација показао и да не зна играти на реми па им неће бити проблем што само побједник добија улазницу за бараж.

"Португал се сигурно неће бранити. Они ће нападати, што ће нама оставити простор за контру и полуконтру, у чему смо врло јаки", сматра Пецо.

Мада свјестан да их само побједа води у бараж, у успјех вјерује и Стјепан Радељић, који истиче како се, као и увијек, добро спремају.

"Да им покажемо шта знамо, као и прошли пут када су били ту. Атмосфера у екипи је одлична, као и увијек до сада", напомиње Радељић, који сматра како су их Португалци у Зеници, када су изгубили с 1:3, били мало и потцјенили.

Додаје да је заједништво и тимски дух који је владао током ових квалификација, био и највећи успјех бх. тима те да није било тако да не би ни били у позицији да се боре за ЕП.

Извор: мондо.ба/Фена

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Нако

13.10.2018 18:07

Дјецо, главу горе, знате играти фудбал, не лете ни они, ми навијаци се радује васем успијеху па и ако не буде, бице други пут. Сретно

ОДГОВОРИТЕ