Peco: Mi ćemo se pitati u Portugalu!

"Zadovoljan sam našim nastupima, ali protiv Rumunije nismo imali sreće. Čeka nas i ta utakmica protiv Portugala, koja je izuzetno teška, ali imamo šanse. Mi ćemo se tu pitati", rekao je mladi reprezentativac BiH, Demir Peco.

Fudbal 12.10.2018 | 09:45
Peco: Mi ćemo se pitati u Portugalu!
Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine treći dan priprema se u Trening centru FSBiH u Zenici za odlučujući i posljednji susret u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2019. godine, a koji će u utorak, 16. oktobra, igrati protiv Portugala u Madeiri.

Selektor Vinko Marinović bio je prinuđen umjesto povrijeđenog Nihada Mujakića pozvati Mateja Rodina, a što je i jedina izmjena u odnosu na prvi dan priprema i druženja s novinarima.

"Mujakić se već vratio kući, a stigao je Rodin. Ostali igrači, bez obzira na neke manje povrede, mislim da će biti spremni za utakmicu. Atmosfera je izvrsna. Svi su momci svjesni situacije u kakvoj se nalazimo, svi su željni uspjeha i pobjede pa mislim da ćemo biti spremni za utakmicu", rekao je pomoćni trener Draženko Bogdan, koji je dodao kako ga ne brine vremenska razlika, daleko putovanje niti velika vlažnost koja ih čeka u Portugalu.

Bogdan napominje da neće biti velikih izmjena, odnosno da će u prvom planu biti igrači koji su iznijeli dosadašnji teret kvalifikacija te upisali šest pobjeda i tri poraza.

Jedan od onih koji je skupio dosta minuta i dao veliki doprinos uspjehu u vrlo teškoj grupi je i Demir Peco, koji se nada nastupu, ali odluku o tome prepušta selektoru.

''Zadovoljan sam našim nastupima, ali protiv Rumunije nismo imali sreće. Čeka nas i ta utakmica protiv Portugala, koja je izuzetno teška, ali imamo šanse. Mi ćemo se tu pitati", kaže Peco, koji vjeruje da mogu ostvariti pozitivan rezultat.

Bh. tim je, uostalom, u dosadašnjem toku kvalifikacija pokazao i da ne zna igrati na remi pa im neće biti problem što samo pobjednik dobija ulaznicu za baraž.

"Portugal se sigurno neće braniti. Oni će napadati, što će nama ostaviti prostor za kontru i polukontru, u čemu smo vrlo jaki", smatra Peco.

Mada svjestan da ih samo pobjeda vodi u baraž, u uspjeh vjeruje i Stjepan Radeljić, koji ističe kako se, kao i uvijek, dobro spremaju.

"Da im pokažemo šta znamo, kao i prošli put kada su bili tu. Atmosfera u ekipi je odlična, kao i uvijek do sada", napominje Radeljić, koji smatra kako su ih Portugalci u Zenici, kada su izgubili s 1:3, bili malo i potcjenili.

Dodaje da je zajedništvo i timski duh koji je vladao tokom ovih kvalifikacija, bio i najveći uspjeh bh. tima te da nije bilo tako da ne bi ni bili u poziciji da se bore za EP.

Izvor: mondo.ba/Fena

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Nako

13.10.2018 18:07

Djeco, glavu gore, znate igrati fudbal, ne lete ni oni, mi navijaci se raduje vasem uspijehu pa i ako ne bude, bice drugi put. Sretno

ODGOVORITE