Челси предлаже: Боље у Аушвиц него забрана!

Власник лондонског клуба, Роман Абрамович, изнео занимљив предлог који се односи на расистички оријентисане навијаче.

Фудбал 14.10.2018 | 18:00
Челси предлаже: Боље у Аушвиц него забрана!
Расизам је, нажалост, и даље присутан на трибинама фудбалских стадиона широм света. Има га и међу навијачима Челсија, који је јавно критиковао своје присталице због антисемитских порука током утакмице са Тотенхемом септембра 2017. године.

Клуб из Лондона не жели да бежи од тог проблема, већ да се суочи са њим, а по писању британског "Сана", власник "плаваца" Роман Абранович, Рус јеврејског порекла, има занимљив предлог.

Он сматра да би можда било боље расистички настројене навијаче слати на едукацију у Аушвиц, некадашњи нацистички логор, него им одузимати сезонске улазнице и забрањивати долазак на стадион.

"Ако им дате забрану, никада нећете променити њихово понашање, док би их одлазак у Аушвиц натерао да размисле и можда натерао да се убудуће боље понашају. Раније смо им слали поруку да три године не могу да долазе на стадион, а сада би имали прилику да изаберу да ли хоће то или да у сарадњи са обученим лицима схвате да су направили грешку", објаснио је директор "плаваца", Брус Бак, идеју свог газде.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар