Čelsi predlaže: Bolje u Aušvic nego zabrana!

Vlasnik londonskog kluba, Roman Abramovič, izneo zanimljiv predlog koji se odnosi na rasistički orijentisane navijače.

Fudbal 14.10.2018 | 18:00
Čelsi predlaže: Bolje u Aušvic nego zabrana!
Rasizam je, nažalost, i dalje prisutan na tribinama fudbalskih stadiona širom sveta. Ima ga i među navijačima Čelsija, koji je javno kritikovao svoje pristalice zbog antisemitskih poruka tokom utakmice sa Totenhemom septembra 2017. godine.

Klub iz Londona ne želi da beži od tog problema, već da se suoči sa njim, a po pisanju britanskog "Sana", vlasnik "plavaca" Roman Abranovič, Rus jevrejskog porekla, ima zanimljiv predlog.

On smatra da bi možda bilo bolje rasistički nastrojene navijače slati na edukaciju u Aušvic, nekadašnji nacistički logor, nego im oduzimati sezonske ulaznice i zabranjivati dolazak na stadion.

"Ako im date zabranu, nikada nećete promeniti njihovo ponašanje, dok bi ih odlazak u Aušvic naterao da razmisle i možda naterao da se ubuduće bolje ponašaju. Ranije smo im slali poruku da tri godine ne mogu da dolaze na stadion, a sada bi imali priliku da izaberu da li hoće to ili da u saradnji sa obučenim licima shvate da su napravili grešku", objasnio je direktor "plavaca", Brus Bak, ideju svog gazde.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar