Азар опет призива трансфер у Реал!

Због Златне лопте – да, у јануару – не! Белгијанац поново подигао прашину.

Фудбал 13.10.2018 | 14:00
Азар опет призива трансфер у Реал!
Иако блиста у Челсију ове сезоне и игра можда и најбољи фудбал у каријери, Еден Азар као да не види више себе у клубу са Стамфорд Бриџа. Након недавних изјава да и даље живи његов дечачки сан о преласку у Реал Мадрид, данас је на припремама репрезентације опет отворено говорио о трансферу на Сантјаго Бернабеу.

Није тајна да Азар жели у Реал, нити да Мадриђани покушавају да га доведу. Летос су били превише пасивни у тој намери, али је Челсијва цена од 200.000.000 евра утицала да се шпански клуб охлади. Међутим, ситуација се променила. У Реалу су схватили да су погрешили што нису довели замену за Кристијана Роналда, а Азарове партије на почетку сезоне показују да је он био идеалан човек за тај посао.

Данас је рекао да је трансфер у Шпанију пожељан и због освајања Златне лопте. Сматра да ће до престижног признања лакше доћи у дресу Краљевског клуба него у Челсију.

„То је можда један од разлога због којих би желео да одем тамо“.

На питање да ли већ у јануару, одговорио је:

„Не. Много тога се прича о мојој будућности, али није опција да идем у јануару“.

Он сматра да може да буде још бољи од овог што пружа у Челсију што је нека врста поруке да би у Реалу показао свој максимум.

„Могу да будем још бољи. Да постижем још голова и имам још асистенција“.

Реал је спреман да крене у напад на Азара у јануару, али изгледа да од тога нема ништа. Мораће да чекају лето, али ће тада Белгијанац бити јефтинији. С обзиром да одбија понуде за продужетак уговора са Челсијем који истиче у лето 2020. године, Азар ће бити најпожељнији играч наредног лета. Ући ће у последњу годину уговора и Челси ће вероватно морати да га прода како не би остао без цента обештећења. Спекулише се да ће Реалу бити довољно око 80.000.000 евра да сломије отпор Челсија и натера га на продају Белгијанца.

На сличан начин је Челси летос напустио Азаров пријатељ Тибо Куртоа и преселио се у Мадрид за „само“ 35.000.000 евра иако му је вредност двоструко већа. Ипак, био је у последњој години уговора и Челси није смео ништа да ризикује...

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар