Azar opet priziva transfer u Real!

Zbog Zlatne lopte – da, u januaru – ne! Belgijanac ponovo podigao prašinu.

Fudbal 13.10.2018 | 14:00
Azar opet priziva transfer u Real!
Iako blista u Čelsiju ove sezone i igra možda i najbolji fudbal u karijeri, Eden Azar kao da ne vidi više sebe u klubu sa Stamford Bridža. Nakon nedavnih izjava da i dalje živi njegov dečački san o prelasku u Real Madrid, danas je na pripremama reprezentacije opet otvoreno govorio o transferu na Santjago Bernabeu.

Nije tajna da Azar želi u Real, niti da Madriđani pokušavaju da ga dovedu. Letos su bili previše pasivni u toj nameri, ali je Čelsijva cena od 200.000.000 evra uticala da se španski klub ohladi. Međutim, situacija se promenila. U Realu su shvatili da su pogrešili što nisu doveli zamenu za Kristijana Ronalda, a Azarove partije na početku sezone pokazuju da je on bio idealan čovek za taj posao.

Danas je rekao da je transfer u Španiju poželjan i zbog osvajanja Zlatne lopte. Smatra da će do prestižnog priznanja lakše doći u dresu Kraljevskog kluba nego u Čelsiju.

„To je možda jedan od razloga zbog kojih bi želeo da odem tamo“.

Na pitanje da li već u januaru, odgovorio je:

„Ne. Mnogo toga se priča o mojoj budućnosti, ali nije opcija da idem u januaru“.

On smatra da može da bude još bolji od ovog što pruža u Čelsiju što je neka vrsta poruke da bi u Realu pokazao svoj maksimum.

„Mogu da budem još bolji. Da postižem još golova i imam još asistencija“.

Real je spreman da krene u napad na Azara u januaru, ali izgleda da od toga nema ništa. Moraće da čekaju leto, ali će tada Belgijanac biti jeftiniji. S obzirom da odbija ponude za produžetak ugovora sa Čelsijem koji ističe u leto 2020. godine, Azar će biti najpoželjniji igrač narednog leta. Ući će u poslednju godinu ugovora i Čelsi će verovatno morati da ga proda kako ne bi ostao bez centa obeštećenja. Spekuliše se da će Realu biti dovoljno oko 80.000.000 evra da slomije otpor Čelsija i natera ga na prodaju Belgijanca.

Na sličan način je Čelsi letos napustio Azarov prijatelj Tibo Kurtoa i preselio se u Madrid za „samo“ 35.000.000 evra iako mu je vrednost dvostruko veća. Ipak, bio je u poslednjoj godini ugovora i Čelsi nije smeo ništa da rizikuje...

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar