Не жалим ни за чим, опет бих прескочио ограду!

Мада, можда бих наставио борбу још мало, да га бијем и бијем и бијем. . . ! Због чега његов скок преко ограде октагона заправо кошта 20. 000. 000 долара, зашто је он водио рат, а Конор Макгрегор меч у Лас Вегасу и коју оцену је за понашање добио од строгог оца, одговара Хабиб Нурмагомедов.

Остали спортови 13.10.2018 | 11:30
Не жалим ни за чим, опет бих прескочио ограду!
Борба добијена, титула одбрањена, противник понижен, иницирана општа туча, прекоокенаски лет, сусрет са народом на Анжи арени, неколико сати одмора, па правац на састанак са Владимиром Путином. То је отприлике последњих дана био животни распоред нове мегазвезде борилачких вештина, Хабиба Нурмагомедова.

Озбиљан, паклено озбиљан борац је не само победом над човеком који је највише од свих фајтера утицао на популарност УФЦ организације, Конором Макгрегором, већ и начином на који је добио посебно импресионирао. Па чак и када је у трећој рунди био помало уздрман пошто је хтео да се и стојећи побије са противником који је у том сегменту ипак далеко верзиранији, јер је Хабиб у основи рвач. Али пакален рвач.

"Причали су сви да избегавам бокс са њим, али сам свима доказао да могу и да сам чак и бољи. Оборио сам га ударцем, није ли то довољно!", отворио се први пут након циркуса у Лас Вегасу дагестанско/украјински ММА мајстор за руски Комерсант.

"Одмах сам осетио да сам боље припремљен! Веровао сам у себе и Бога, а не тој незналици."

Хабиб је током протеклих годину дана прошао праву менталну, али и физичку тортуру од стране Макгрегора и његових помоћника, трпећи увреде и нападе које, верујмео никоме на свету не би истрпео.

"Било ми је веома тешко да се суздржим, просто невероватно... Али сам некако успео. За то што сам издржао отац ми је дао оцену 5+, не сећам се када је највишом оценом валоризовао неки мој напор. Сам ми је рекао да је изненађен колико сам се добро понео. Све те емоције сам успео да задржим и да их упутим тамо где и када треба - током битке."

Колико је Нурмагомедов све лично схватио најбоље говоре његове речи након састанка са Путином, који га је, тврде Руси подржао у потпуности, али му је и упутио савет да то не ради више:

"Приступили смо борби из другачијег угла, за њега је то био меч, а  за мене рат! Ратовао сам за домовину, религију, нисам дао никога да вређа! А оно што се догодило после борбе, то је порука другима да пазе шта причају! Не жалим ни за чим, опет бих прескочио ограду! Мада, можда бих наставио борбу још мало, да га бијем и бијем и бијем... Али и овако је добро пошто је молио за милост!".

Нурмагомедов је на крају, чини се веома задовољан иако је у већини медија приказан као главни кривац за општу тучу по завршетку борбе са Макгрегором, што, руку на срце и јесте.

"Његов угао ми је стално нешто добацивао, нисам могао да чујем од паклене буке, али сам им читао са усана да ми вређају религији и народ. Зато сам и реаговао и опет ћу. Нису ми одузели шампионки појас, он је са мном, добићу суспензију за Неваду, а и казна ће бити око 250-300.000 долара. Верујете ми, онај скок је коштао 20.000.000 долара!", тајновит је на крају био Дагестанац.

Хабиб је, по свему судећи мислио на то колико ће тражити за евентуални реванш меч који ће се 99 % одржати. У оних један посто спадају ствари које је немогуће предвидети, као што су повреде.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар