Жријеб за Ф6: Србија упала у лакшу групу!

Одређене групе у Ф6 фази светског првенства за одбојкашице. . .

Остали спортови 11.10.2018 | 20:45
Жријеб за Ф6: Србија упала у лакшу групу!
Одмах после завршетка друге групне фазе на Светском првенству за одбојкашице у Јапану, жребом је одређен и састав група у трећој, односно Ф6 фази.

На жребу у Нагоји су по три репрезентације подељене у две групе, а по две провопласиране из обе групе ће обезбедити пласман у полуфинале.

Репрезентација Србије ће играти у групи са Италијом и Јапаном. У другој групи су Холандија, САД и Кина. 

Одмах се може закључити да је Србија упала у лакшу групу. Иако јој је противник Италија која је до сада једина забележила максималан учинак и свих девет победа у прве две групне газе, то је ипак противник којег Србија може да савлада. Италијанке играју изнад свих очекивања предвођење 19-годишњим чудомПаолом Егону која је до сада можда и најбоља играчица турнира. Али Србија са здравима Тијаном Бошковић иБранкицом Михајловић нема разлога да стрепи и није аутсајдер у том дуелу. Кључ је да наш тандем буде здрав и одморан за наставак првенства... 

Други ривал је Јапан од којег су наше изгубиле јуче, али у мечу који је био много битнији Јапанкама. Србија је тај меч играла без Тијане Бошковић,Терзић је калкулисао и комбиновао састав, тако да Јапанке у новом окршају очекује знатно тежи посао. Свакако је далеко боље што је Србија на жребу извукла Јапан уместо Кине која је била потенцијални ривал и далеко тежа препрека. Кинескиње су актуелне олимпијске шампионке и по многима најјачи тим на свету предвођен најбољом одбојкашицом на планети Џу Тинг. 

У другој групи ће бити много јача конкуренција са Кином, Америком и Холандијом као озбиљним претедентима на медаље, па и злато. Кинескиње и Американке су фаворити за полуфинале, али Холандију никако не треба отписати јер је реч о можда и најпријатнијем изненађењу првенства са врхунским одбојкашицама попут Слутјес, Дијкеме, Бујс... Утисак је да је данашња победа Холанђанки над Србијом донела њима мање користи за Ф6 фазу него што је направила штете Србији. 

Мечеви Ф6 фазе ће се играти у Нагоји од 14. до 16. октобра, а сваког дана ће бити одигран по један меч из обе групе. Распоред тих дуела ће бити накнадно објављен. Полуфинала, меч за треће место и финале се играју од 19. и 20. октобра у Јокохами.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар