Žrijeb za F6: Srbija upala u lakšu grupu!

Određene grupe u F6 fazi svetskog prvenstva za odbojkašice. . .

Ostali sportovi 11.10.2018 | 20:45
Žrijeb za F6: Srbija upala u lakšu grupu!
Odmah posle završetka druge grupne faze na Svetskom prvenstvu za odbojkašice u Japanu, žrebom je određen i sastav grupa u trećoj, odnosno F6 fazi.

Na žrebu u Nagoji su po tri reprezentacije podeljene u dve grupe, a po dve provoplasirane iz obe grupe će obezbediti plasman u polufinale.

Reprezentacija Srbije će igrati u grupi sa Italijom i Japanom. U drugoj grupi su Holandija, SAD i Kina. 

Odmah se može zaključiti da je Srbija upala u lakšu grupu. Iako joj je protivnik Italija koja je do sada jedina zabeležila maksimalan učinak i svih devet pobeda u prve dve grupne gaze, to je ipak protivnik kojeg Srbija može da savlada. Italijanke igraju iznad svih očekivanja predvođenje 19-godišnjim čudomPaolom Egonu koja je do sada možda i najbolja igračica turnira. Ali Srbija sa zdravima Tijanom Bošković iBrankicom Mihajlović nema razloga da strepi i nije autsajder u tom duelu. Ključ je da naš tandem bude zdrav i odmoran za nastavak prvenstva... 

Drugi rival je Japan od kojeg su naše izgubile juče, ali u meču koji je bio mnogo bitniji Japankama. Srbija je taj meč igrala bez Tijane Bošković,Terzić je kalkulisao i kombinovao sastav, tako da Japanke u novom okršaju očekuje znatno teži posao. Svakako je daleko bolje što je Srbija na žrebu izvukla Japan umesto Kine koja je bila potencijalni rival i daleko teža prepreka. Kineskinje su aktuelne olimpijske šampionke i po mnogima najjači tim na svetu predvođen najboljom odbojkašicom na planeti Džu Ting. 

U drugoj grupi će biti mnogo jača konkurencija sa Kinom, Amerikom i Holandijom kao ozbiljnim pretedentima na medalje, pa i zlato. Kineskinje i Amerikanke su favoriti za polufinale, ali Holandiju nikako ne treba otpisati jer je reč o možda i najprijatnijem iznenađenju prvenstva sa vrhunskim odbojkašicama poput Slutjes, Dijkeme, Bujs... Utisak je da je današnja pobeda Holanđanki nad Srbijom donela njima manje koristi za F6 fazu nego što je napravila štete Srbiji. 

Mečevi F6 faze će se igrati u Nagoji od 14. do 16. oktobra, a svakog dana će biti odigran po jedan meč iz obe grupe. Raspored tih duela će biti naknadno objavljen. Polufinala, meč za treće mesto i finale se igraju od 19. i 20. oktobra u Jokohami.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar