Турска - БиХ... Резултат је (не)битан!

Изабраници Роберта Просинечког гостују Турској у пријатељском окршају (19. 30).

Фудбал 11.10.2018 | 17:00
Турска - БиХ... Резултат је (не)битан!
Фудбалска репрезентација Босне и Херцеговине одмериће снаге са Турском у Ризеу у пријатељској утакмици (19.30), а четири дана касније очекује је далеко важнији сусрет са Северном Ирском у Лиги нација те треба очекивати да наше западне комшије наступе у измешаном саставу. Иста ситуација је и са Турцима који дан раније играју са Русима. 

Селектор Змајева Роберт Просинечки истакао је да нема небитних утакмица, па је тако и двобој са Турцима добар тест пред меч са Северном Ирском.

“Неки играчи који можда нису имали толику минутажу добиће шансу. Одиграћемо што је боље могуће. Против Турске нећемо мењати систем, само поједине играче јер су многи одиграли велики број утакмица. С тим системом намеравамо да угрозимо Северне Ирце. У репрезентацији је добра атмосфера, сви су у форми и здрави, што је најважније. Биће ово добра увертира за утакмицу с Ирцима“, казао је Просинечки.

Резултат није у првом плану, али...

“Резултат је увек битан тако да ћемо дати све од себе. Ипак, најважнији је окршај са Северном Ирском. Тада се игра за бодове и пласман у Лиги нација, тако да ће нам то сигурно бити приоритет."

Просинечки је нагласио да је изостанак Сеада Колашинца очекиван, пошто дефанзивац Арсенала није играо месецима.

“Замолили су нас из клуба да остане и да се припреми за оно што долази, а и нама је у интересу да што пре буде онај прави и уђе у првих 11. Стога, оставили смо га у Арсеналу“, истакао је Просинечки.

После 12 месеци у репрезентацију се вратио Асмир Беговић.

"Драго ми је што сам ту, ипак годину дана нисам био с репрезентацијом. Док се окренеш, неколико репрезентативних окупљања прође и не сконташ да је прошло толико времена", рекао је голман Борнмута.

Босна и Херцеговина се налази у Лиги Б и након прва два кола водећа је у Групи 3 са шест бодова. Следе Северна Ирска и Аустрија које су без бодова, али и са утакмицом мање. И Турци су у Лиги Б, али у Групи 2 где су досад одиграли две утакмице уписавши победу и пораз. Имају три бода, колико и Руси, док су Швеђани без бодова. Турска има утакмицу више у односу на Русију и Шведску.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Бошко Буха

11.10.2018 15:47

Турци добијају, па за 4 дана сјеверна Ирска ће још мало да спусти на земљу. Бит ће тако некако

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоки

11.10.2018 16:36

Данас нерјесено, а Ирском би могло исто тако бити...