Turska - BiH... Rezultat je (ne)bitan!

Izabranici Roberta Prosinečkog gostuju Turskoj u prijateljskom okršaju (19. 30).

Fudbal 11.10.2018 | 17:00
Turska - BiH... Rezultat je (ne)bitan!
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine odmeriće snage sa Turskom u Rizeu u prijateljskoj utakmici (19.30), a četiri dana kasnije očekuje je daleko važniji susret sa Severnom Irskom u Ligi nacija te treba očekivati da naše zapadne komšije nastupe u izmešanom sastavu. Ista situacija je i sa Turcima koji dan ranije igraju sa Rusima. 

Selektor Zmajeva Robert Prosinečki istakao je da nema nebitnih utakmica, pa je tako i dvoboj sa Turcima dobar test pred meč sa Severnom Irskom.

“Neki igrači koji možda nisu imali toliku minutažu dobiće šansu. Odigraćemo što je bolje moguće. Protiv Turske nećemo menjati sistem, samo pojedine igrače jer su mnogi odigrali veliki broj utakmica. S tim sistemom nameravamo da ugrozimo Severne Irce. U reprezentaciji je dobra atmosfera, svi su u formi i zdravi, što je najvažnije. Biće ovo dobra uvertira za utakmicu s Ircima“, kazao je Prosinečki.

Rezultat nije u prvom planu, ali...

“Rezultat je uvek bitan tako da ćemo dati sve od sebe. Ipak, najvažniji je okršaj sa Severnom Irskom. Tada se igra za bodove i plasman u Ligi nacija, tako da će nam to sigurno biti prioritet."

Prosinečki je naglasio da je izostanak Seada Kolašinca očekivan, pošto defanzivac Arsenala nije igrao mesecima.

“Zamolili su nas iz kluba da ostane i da se pripremi za ono što dolazi, a i nama je u interesu da što pre bude onaj pravi i uđe u prvih 11. Stoga, ostavili smo ga u Arsenalu“, istakao je Prosinečki.

Posle 12 meseci u reprezentaciju se vratio Asmir Begović.

"Drago mi je što sam tu, ipak godinu dana nisam bio s reprezentacijom. Dok se okreneš, nekoliko reprezentativnih okupljanja prođe i ne skontaš da je prošlo toliko vremena", rekao je golman Bornmuta.

Bosna i Hercegovina se nalazi u Ligi B i nakon prva dva kola vodeća je u Grupi 3 sa šest bodova. Slede Severna Irska i Austrija koje su bez bodova, ali i sa utakmicom manje. I Turci su u Ligi B, ali u Grupi 2 gde su dosad odigrali dve utakmice upisavši pobedu i poraz. Imaju tri boda, koliko i Rusi, dok su Šveđani bez bodova. Turska ima utakmicu više u odnosu na Rusiju i Švedsku.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Boško Buha

11.10.2018 15:47

Turci dobijaju, pa za 4 dana sjeverna Irska će još malo da spusti na zemlju. Bit će tako nekako

ODGOVORITE
Name

Zoki

11.10.2018 16:36

Danas nerjeseno, a Irskom bi moglo isto tako biti...