Тест: Италијани не могу никога да добију! 1:1 са Украјином!

Манчини никога не може да добије, ово је историјска криза Италије. . .  Пре скоро 100 година последњи пут се догодило да једна од највећих светских репрезентација пет пута заредом не добије утакмицу код куће. . .

Фудбал 10.10.2018 | 23:24
Тест: Италијани не могу никога да добију! 1:1 са Украјином!
Италија пати и Италија ће како ствари стоје патити и даље. Роберто Манчини латио се преозбиљног посла - многи ће рећи за њега претешког - који подразумева стварање нове репрезентације. Да неће ићи лагано знали су сви у и око једне од највећих репрезентација света, међутим оно што брине јесте превише лутања и напослетку - резултати. Јер ово је већ пет меч заредом који Азури нису успели да добију откако је на клупу сео оспоравани стручњак. Манчини је стартовао тријумфом над слабашном Саудијском Арабијом, а онда све ћорак за ћорком. 

И вечерас против Украјинаца - скоро па ћорак. Мршавих 1:1 и то захваљујући великој грешки голмана гостујућег тима Пјатова, односно одличним одбранама млађаног Ђиђа Донарума код 1:1.  

Италија је почела у формацији 4-3-3, без класичног шпица, са Бернардескијем, Кјезом и Инсињеом као ударном тројком. На клупи је остао једини класичан нападач Имобиле, док Белоти и Балотели због слабе форме нису ни добили позив. Себастијан Ђовинко кога је Манчини позвао као изненађење преседео је цео меч на клупи?! 

Домаћи су пре полупразним стадионом у Ђенови повели у 55. минуту после ударца Бернардескија. Андреј Пјатов је имао лопту на рукама, она је незгодно одскочила и преварила га. Изгледало је тада да би Украјинци могли да буду први озбиљнији скалп новог селектора, међутим само седам минута касније Руслан Малиновски гађао је вешто оз окрета и погодио за коначних 1:1. 

До краја, чак можемо рећи да су гости били ближи другом голу, иако су изашли с јасним циљем (и формацијом)да не изгубе.   

Не пише се Манчинијевој Италији добро за четири дана у Пољској с оваквом игром...

Иначе, ово је пети пут заредом (а трећи откако је на клупу сео нови селектор) да Италија није успела да победи код куће. Такав "подвиг" Азури су направили само још једном у својој историји и то пре скоро100 година. Још један показатељ о каквој се кризи ради. 

Италија (4-3-3): Донарума - Флоренци, Бонући, Кјелини, Бираги - Верати, Жоржињо, Барела - Бернардески, Инсиње, Кјеза. Играли су још: Имобиле, Бонавентура, Беарарди, Пелегрини. 

Украјина (4-5-1): Пјатов - Караваев, Бурда, Ракитски, Матвијенко - Марлос, Зинченко, Сидорчук, Малиновски, Конопљанка - Јаремчук. Играли су још: Циганков, Степаненко, Петрјак, Краветс.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар