Test: Italijani ne mogu nikoga da dobiju! 1:1 sa Ukrajinom!

Mančini nikoga ne može da dobije, ovo je istorijska kriza Italije. . .  Pre skoro 100 godina poslednji put se dogodilo da jedna od najvećih svetskih reprezentacija pet puta zaredom ne dobije utakmicu kod kuće. . .

Fudbal 10.10.2018 | 23:24
Test: Italijani ne mogu nikoga da dobiju! 1:1 sa Ukrajinom!
Italija pati i Italija će kako stvari stoje patiti i dalje. Roberto Mančini latio se preozbiljnog posla - mnogi će reći za njega preteškog - koji podrazumeva stvaranje nove reprezentacije. Da neće ići lagano znali su svi u i oko jedne od najvećih reprezentacija sveta, međutim ono što brine jeste previše lutanja i naposletku - rezultati. Jer ovo je već pet meč zaredom koji Azuri nisu uspeli da dobiju otkako je na klupu seo osporavani stručnjak. Mančini je startovao trijumfom nad slabašnom Saudijskom Arabijom, a onda sve ćorak za ćorkom. 

I večeras protiv Ukrajinaca - skoro pa ćorak. Mršavih 1:1 i to zahvaljujući velikoj greški golmana gostujućeg tima Pjatova, odnosno odličnim odbranama mlađanog Điđa Donaruma kod 1:1.  

Italija je počela u formaciji 4-3-3, bez klasičnog špica, sa Bernardeskijem, Kjezom i Insinjeom kao udarnom trojkom. Na klupi je ostao jedini klasičan napadač Imobile, dok Beloti i Baloteli zbog slabe forme nisu ni dobili poziv. Sebastijan Đovinko koga je Mančini pozvao kao iznenađenje presedeo je ceo meč na klupi?! 

Domaći su pre polupraznim stadionom u Đenovi poveli u 55. minutu posle udarca Bernardeskija. Andrej Pjatov je imao loptu na rukama, ona je nezgodno odskočila i prevarila ga. Izgledalo je tada da bi Ukrajinci mogli da budu prvi ozbiljniji skalp novog selektora, međutim samo sedam minuta kasnije Ruslan Malinovski gađao je vešto oz okreta i pogodio za konačnih 1:1. 

Do kraja, čak možemo reći da su gosti bili bliži drugom golu, iako su izašli s jasnim ciljem (i formacijom)da ne izgube.   

Ne piše se Mančinijevoj Italiji dobro za četiri dana u Poljskoj s ovakvom igrom...

Inače, ovo je peti put zaredom (a treći otkako je na klupu seo novi selektor) da Italija nije uspela da pobedi kod kuće. Takav "podvig" Azuri su napravili samo još jednom u svojoj istoriji i to pre skoro100 godina. Još jedan pokazatelj o kakvoj se krizi radi. 

Italija (4-3-3): Donaruma - Florenci, Bonući, Kjelini, Biragi - Verati, Žoržinjo, Barela - Bernardeski, Insinje, Kjeza. Igrali su još: Imobile, Bonaventura, Bearardi, Pelegrini. 

Ukrajina (4-5-1): Pjatov - Karavaev, Burda, Rakitski, Matvijenko - Marlos, Zinčenko, Sidorčuk, Malinovski, Konopljanka - Jaremčuk. Igrali su još: Cigankov, Stepanenko, Petrjak, Kravets.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar