ЕК: Регленд се мучио, па преломио, Звезда на 2-0!

Регленд тројком дотукао "Кнежеве", Звезда осцилирала али победила! Кошаркаши Црвене звезде победили су Монако у другом колу групе А Еврокупа у гостима са 66:63.  Црвено-бела формула освојила Велику награду Монака! У фото-финишу. . .  Брејк за Црвену звезду на првом гостовању у Еврокупу ове сезоне - 66:63.

Кошарка 10.10.2018 | 22:10
ЕК: Регленд се мучио, па преломио, Звезда на 2-0!
Црвено-бели као гости победили Монако, у дербију 2. кола А групе Еврокупа.

Звезда је током тврде и неатрактивне утакмице поприлично осцилирала и у одбрани и у нападу и на крају је читав меч стао у један шут за три поена.

Погодио га је Џо Регленд који током меча није могао да погоди скоро ништа. Ипак, у последњем минуту је погодио кључну тројку и два слободна бацања и тако обезбедио победу свом тиму.

Не треба заборавити да су тројци Регленда претходила два офанзивна скока, прво Цирбеса, а онда и Фајеа после два промашаја за три Звезде.

Реч "хорор" најближе описује Звездин напад у првих пет минута утакмице. Монако је излазио агресивно да би затворио спољну линију гостујуће екипе и у првих неколико минута је то радило.

Звезда је имала срећу што ни напад Монака није био ништа бољи у тим уводним минутима па је на половини прве деонице Кикановић био једини стрелац на паркету, а Монако је водио 4:0.

Прве поене је за госте убацио Мухамад Фаје тројком у последњим секундама напада после пуних пет минута и десет секунди. Гости потом крећу да играју брже и праве серију 17:2 и прву четвртину завршавају са предношћу од 11 поена, 17:6.

Звезда је на махове у тој првој четвртини играла и врло лепо, па треба издвојити акцију где је Берон послао лопту на супротан крај терена за тројку Перпероглуа, али је овај видео самог Симанића на чеоној линији и Звездин крилни центар је атрактивно закуцао.

Оџо је био доминантан у скоку, а Били Берон је нападачки "реанимирао" екипу тројком, а онда и украденом лоптом и полагањем у контри током прве четвртине.

Дерек Нидам и Џо Регленд нису били расположени за Монако и Звезду, али за домаћина у другој четвртини јесте био расположен Џерод Џонс.

Он је својим поенима на ниском посту одржавао прикључак за екипу Монака до половине друге деонице када се опет враћа у игру Елмедин Кикановић.

Након погодака Жозефа и Лакомба, Монако је пришао на само пет поена заостатка, 21:16. Филип Човић је одменио Берона и тројком вратио +8, али је та предност била кратког даха.

Монако је серијом 8:0 потпуно ушао у егал на минут до краја, да би крај првог полувремена опет прошао у знаку Берона који је тројком, а онда и продором обезбедио Звезди 29:24 после 20 минута игре.

На почетку другог полувремена догодила се несвакидашња ситуација, покварио се семафор и апарати за мерење времена и статистику. Уследила је пауза од петнаестак минута после чега се Звезда потпуно "охладила" и ушла у контра ритам.

Лазић је промашио нову тројку, Берон и Човић су губили лопте, Робинсон је погађао и после четири минута наставка Монако је водио 35:31.

Кроз одбрану Звезде је "дувала промаја", напад је био лош, играчи Монака су почели да погађају и домаћин је поенима Хамера направио највећу разлику у односу на Звезду.

Недаћама тиму Милана Томића ту није био крај, серија Монака је била нестварних 18:0, а Звезда је у серијама промашивала пенале. Од 31:24 за Звезду, Монако је дошао до 42:31 тројкама Робинсона и Утаре и погоцима Хамера.

У финишу треће четвртине је "прорадио" Регленд, почетком четврте му се прикључио и Перпероглу који је двема тројкама донео прикључак Звезди, а Регленд продором уз фаул потпуно "истопио" предност домаћина и пришао на 48:47.

Од тог тренутка, две екипе су се смењивале у вођству, битну улогу у игри Звезде је одиграо Били Берон, а у последњи минут се ушло са 61:61.

Перпероглу и Фаје промашују тројке, али Цирбес и Фаје хватају те промашаје, Регленд је погодио и то ће се уз још два слободна бацања испоставити довољним за битну победу Црвене звезде.

Звезда је остала првопласирана у групи А са две победе, а други је Галатасарај са победом и поразом. Следе Монако, Андора, Улм и Бреша.

Кошаркаши Црвене звезде вратиће се са још једног гостовања у тријумфалном расположењу!

После убедљиве победе у Подгорици, у дербију АБА лиге, савладали су и вицешампиона Француске, екипу Монака - 63:66 (6:17, 18:12, 20:8, 19:29)!

Резултатску "клацкалицу" у финишу прекинуо је Џо Регленд тројком за 61:64, да би после украдене лопте Маика Цирбеса, Американац реализовао два слободна бацања и тако 38 секунди пре краја практично решио утакмицу (61:66).

Регленд током прве три четвртине није био ни близу сјајних партија са почетка сезоне. Имао је и проблем личних грешака, али је у последњој деоници смогао снаге и концентрације да постигне преко потребних осам поена, од укупно 13.

Чак и тако индиспониран, био је први стрелац црвено-белих у среду увече!

Звезда је у 31. минут ушла са "минус седам", а онда је Стратос Перпероглу "везао" две тројке, Регленд кош и додатно бацање за 48:47, а затим су важне поене постизали Цирбес, Филип Човић (53:53) и Били Берон (55:56).

Била је то далеко тежа и тврђа утакмица од оне у недељу против Будућности, што се могло наслутити по томе што је после непуна четири минута игре и даље било 0:0?!

Звезда је прва "дошла себи", из добре одбране прорадио је и напад, па је прву четвртину добила са 11 поена разлике (6:17). У наставку, како је време одмицало, играла је све слабије у одбрани и несигурније у нападу.

Поврх свега се десио квар на електронским уређајима и подужи прекид када је у току био 22. минут меча, а резултат 28:31.

Монако је са неколико добрих акција на оба краја терена подигао самопоуздање и мало помало направио серију од чак 18:0, за рекордних 42:31 у 27. минуту.

Показало се ипак да Звезда и када није расположена, има квалитет да се врати из двоцифреног заостатка, и то на гостујућем паркету, што представља велико охрабрење за наставак сезоне и борбу за трофеје на четири "фронта".

Црвено-бела формула је прошла кроз Монако као некада ферари са Михаелом Шумахером за воланом - и када није возио најбоље, прошао би први кроз циљ. Црвена звезда је забележила нову победу, иако се прописно мучила са шиканама и одбраном Монака, и тако задржала максималан учинак под Миланом Томићем - 66:63. У трећој деоници се чинило да Звезда иде ка поразу, али је у последњој четвртини успела да дође до преокрета после велике борбе. У фото-финишу. Пресудила је тројка Џоа Регленда!

Када је Звезда ово добила... Заиста није блистала вечерас. Али је показала да има победнички менталитет! То је веома важно!

Звезда је у последњу четвртину ушла с мањком од седам поена, али је тројком Перпероглуа и кошем Регленда, Звезда ушла у егал. Играло се потом поен за поен, Звезда се мучила са слободним бацањима, али је у последњих минут ушла с два поена предности после пенала Цирбеса. Потом је Регленд дао тројку на 37 секунди пре краја, Цирбес је онда украо лопту и најавио победу.

Луд меч! И врло чудан меч.

Утакмица је почела тврдо. Лазић је промашио два шута за три поена, Кикановић исто само испод коша, а Монако је имао јасну идеју да нападне црвено-беле кроз рекет. То је почело да функционише прекоКикановића који је отворио меч с четири поена. Звезда није дала кош пуних пет минута на старту дуела, а онда је Фаје дао тројку преко руке. Да се разбије лед.

Због проблема са статистиком и записничким столом у Монаку, на сајту Еврокупа немамо информације о броју датих поена код играча два тима. Монако је подбацио у организацији овог дуела. Но, најважнији је коначан резултат.

Било је приметно да Монако игра снажнију одбрану од Будућности и да Звезда теже даје кошеве него у Подгорици.

Ипак, Звезда је пред крај прве четвртине откључала браву, погодила тројке преко Берона, истрчала и контре, закуцао је Симанић и то је био наговештај боље игре црвено-белих. Са тројком Перпероглуа Звезда је добила прву четвртину са 17:6. Број примљених поена показује какву су Београђани играли одбрану. И све поене за домаћина у том моменту дао је управо Кикановић.

У првом полувремену се играло баш тврдо, сваки кош је био злата вредан. Томе сведочи и резултат на полувремену - 29:24 за Звезду. Највише је томе допринео Били Берон шутем споља, солидан је био и Филип Човић, док су Душан Ристић и Џо Регленд били ван ритма, као и Мајк Цирбес и Бранко Лазић.

Утакмицу су обележили и прекиди због проблема за записничким столом, што је мало утицало на темпо утакмице. Посебно један велики прекид на почетку другог полувремена на ком је Звезда деловала мало успавано.

И баш је то искористио Монако и серијом 10:0 стигао до веће битне предности после тројке Утаре. Милан Томић је морао да реагује тајм-аутом. Некако, ништа није било како је захтевао, као да су се његови момци испуцали у Подгорици и сада им је недостајало муниције. Било је ту промашених слободних бацања, допуштених скокова у нападу противника, доста мучења какво нисмо од Звезде видели ове сезоне.

Монако је имао седам поена предности на уласку у последњу четвртину. Звезда је то успела да надокнади за два минута и да уђе у неизвесну завршницу... Тамо је прорадио Регленд и Звезда је поново дошла до целог плена! Каква утакмица... Која је трајала два сата и 15 минута.

Звезда је прва на табели Групе А са две победе. Наредни меч црвено-бели играју против Андоре у Пиониру...

ЕВРОКУП: Монако - Црвена звезда 63:66

Дворана: Луј ИИ
Судије: Перуђа, Картал, Удјанскиј

МОНАКО: Џоунс, Бари, Нидам, Лакомб, Чам, Кикановић, Лубаки, Џоунс, Робинсон, Утара, Хамер, Џозеф

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Регланд, Раданов, Човић, Перпероглу, Лазић, Фаје, Берон, Добрић, Ристић, Симанић, Цирбес, Оџо

РЕЗУЛТАТИ 2. КОЛА

Улм - Галатасарај 103:92 (85:85, 78:78)
Монако - Црвена звезда 63:66
Андора - Бреша 108:90

ТАБЕЛА: Звезда 2-0, Андора 1-1, Монако 1-1, Галатасарај 1-1, Улм 1-1, Бреша 0-2.

ПАРОВИ 3. КОЛА: Галатасарај - Бреша, Звезда - Андора, Улм - Монако (16. октобра).

Извор: моззартспорт/Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар