Марсијалов гол кошта Јунајтед 8 000 000 евра!

Зашто Марсијалов гол Њукаслу кошта Јунајтед 8. 000. 000 евра и Монакових 10 месеци чекања?! Откривене клаузуле из споразума Ђавола и Кнежева, нестварне бројке у игри. . . !

Фудбал 12.10.2018 | 15:15
Марсијалов гол кошта Јунајтед 8 000 000 евра!
Јунајтедова победа и филмски преокрет против Њукасла и даље су тема дискусија у острвској јавности. Много је детаља који су усмерили меч ка коначних 3:2, после 0:2 у првом полувремену, али оно што је посебно запало за око јесте погодак покајника Антонија Марсијала, што је претходило хицу Алексиса Санчеза и ерупцији одушевљења на Олд Трафорду.

Осим спортских, један од важних разлога зашто је Марсијалов погодак у центру пажње јесте и финансијске природе. Наиме, Манчестер јунајтед је тај погодак коштао нешто преко 8.000.000 евра. Како? Објаснићемо...

Наиме, када је Антони Марсијал долазио на Театар снова лета 2015. године у послу вредном преко 50.000.000 евра, Манчестер јунајтед и Монако потписали су и низ клаузула због којих вредност трансфера може да оде и на преко 80.000.000 европских новчаница. Управо једна од тих клаузула односила се и на број Марсијалових голова у Јунајтеду. За 25 лигашких рецки у колони погодака пре краја текуће сезоне Јунајтед мора да исплати Монаку нешто преко 8.000.000 евра. Управо је до малог јубилеја стигаоМарсијал када је донео изједначење за викенд.

Занимљиво, Монако је на тај један погодак и позамашну суму новца чекао скоро десет месеци, пошто је Марсијал последњи лигашких гол убележио против Барнлија у јануару.

Е сад, Јунајтед би у неко догледно време могао да остане краћи за још 8.000.000 евра, а то ће се десити онда када Марсијал буде одиграо 25 утакмица за Француску, почев од тренутка када је постао играч Јунајтеда. Тренутно му за то недостаје осам мечева. Уколико би се десило да Марсијал у будућности освоји и Златну лопту, Јунајтед би морао да исплати Монаку још 8.000.000 евра. Мада, није реално да ће се то десити ускоро...

Чак и да је Јунајтед продао Марсијала летос, што је било надомак остварења, Монако би поново озбиљно профитирао. Наиме, британски Даилy Маил тврди да Кнежевима следи чак 50 одсто од Марсијаловог трансфера и било ког износа који легне на Јунајтедов рачун.

Ова информација делује заиста озбиљно и помало невероватно, посебно ако се узме да су ЂаволиМарсијала 2015. године узели као једно од највећих бисера светског фудбала. Зато ову информацију треба узети с дозом резерве...

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар