Костић убиједио Ајнтрахт, сад креће игра куповине!

Хамбургер је расположен за продају, али по одређеној цени. . .

Фудбал 11.10.2018 | 13:45
Костић убиједио Ајнтрахт, сад креће игра куповине!
Репутација Филипа Костића у Немачкој почела је да бледи са слабим партијама у прошлој сезони, због чега је трансфер из Хамбургера био једино логично решење. Наравно, уз чињеницу да је ХСВ први пут у клупској историји потонуо у нижеразредно друштво. 

Помињале су се разне опције за крилног нападача Србије. Од Валенсије, преко Спортинга, до Фјорентине, али на крају је до њега ипак први стигао Ајнтрахт из Франкфурта. Помало изненађујуће, али два клуба су брзо договорила једногодишњу позајмицу на 1.300.000 евра. Подсетимо, Хамбургер је првобитно имао идеју да Костића прода за суму између 8.000.000 и 12.000.000 евра, али то није било реално. После одличних игара с почетка сезоне, изгледа да је Костић убедио стручни штаб Ајнтрахта да је он човек за њих. Тако тврде и локални медији блиски Ајнтхрахту, који наводе чак да би врло брзо могли да почну и преговори са Хамбургером о куповини Филипа Костића. 

Хамбургер, јасно је, не би имао ништа против тога, мада би апетити по питању обештећења могли да порасту уколико Костић настави са добрим партијама. ХСВ свакако жели да се реши Костића због плате од 1.700.000 евра (износила би и 2.000.000, плус 1.000.000 евра у бонусима да је ХСВ остао у Бундеслиги), али ће изгледа поново бити актуелна прича о обештећењу од око 10.000.000 евра. Подсетимо, Хитер је већ наложио да се са Бенфиком испреговарају услови куповине Луке Јовића. 

Тренер Ајнтрахта Ади Хитер исхвалио је Костића после тријумфа против Лација и Хофенхајма, истицао Филиповухраброст, понашање и жељу да се подреди тиму, да је его оставио по страни и да ради искључиво за екипу. То је довело до тога да заједно са Луком Јовићем и Мијатом Гаћиновићем буде ударна сила Ајнтрахта у досадашњем делу сезоне и да навијаче убеди да немају разлога за страх.

Костић ће сада имати могућност да своју добру форму крунише добром игром у дресу репрезентације Србије против Црне Горе и Румуније. 

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар