Kostić ubijedio Ajntraht, sad kreće igra kupovine!

Hamburger je raspoložen za prodaju, ali po određenoj ceni. . .

Fudbal 11.10.2018 | 13:45
Kostić ubijedio Ajntraht, sad kreće igra kupovine!
Reputacija Filipa Kostića u Nemačkoj počela je da bledi sa slabim partijama u prošloj sezoni, zbog čega je transfer iz Hamburgera bio jedino logično rešenje. Naravno, uz činjenicu da je HSV prvi put u klupskoj istoriji potonuo u nižerazredno društvo. 

Pominjale su se razne opcije za krilnog napadača Srbije. Od Valensije, preko Sportinga, do Fjorentine, ali na kraju je do njega ipak prvi stigao Ajntraht iz Frankfurta. Pomalo iznenađujuće, ali dva kluba su brzo dogovorila jednogodišnju pozajmicu na 1.300.000 evra. Podsetimo, Hamburger je prvobitno imao ideju da Kostića proda za sumu između 8.000.000 i 12.000.000 evra, ali to nije bilo realno. Posle odličnih igara s početka sezone, izgleda da je Kostić ubedio stručni štab Ajntrahta da je on čovek za njih. Tako tvrde i lokalni mediji bliski Ajnthrahtu, koji navode čak da bi vrlo brzo mogli da počnu i pregovori sa Hamburgerom o kupovini Filipa Kostića. 

Hamburger, jasno je, ne bi imao ništa protiv toga, mada bi apetiti po pitanju obeštećenja mogli da porastu ukoliko Kostić nastavi sa dobrim partijama. HSV svakako želi da se reši Kostića zbog plate od 1.700.000 evra (iznosila bi i 2.000.000, plus 1.000.000 evra u bonusima da je HSV ostao u Bundesligi), ali će izgleda ponovo biti aktuelna priča o obeštećenju od oko 10.000.000 evra. Podsetimo, Hiter je već naložio da se sa Benfikom ispregovaraju uslovi kupovine Luke Jovića. 

Trener Ajntrahta Adi Hiter ishvalio je Kostića posle trijumfa protiv Lacija i Hofenhajma, isticao Filipovuhrabrost, ponašanje i želju da se podredi timu, da je ego ostavio po strani i da radi isključivo za ekipu. To je dovelo do toga da zajedno sa Lukom Jovićem i Mijatom Gaćinovićem bude udarna sila Ajntrahta u dosadašnjem delu sezone i da navijače ubedi da nemaju razloga za strah.

Kostić će sada imati mogućnost da svoju dobru formu kruniše dobrom igrom u dresu reprezentacije Srbije protiv Crne Gore i Rumunije. 

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar