Бонџа Си: Тек смо почели!

Ускоро ћемо сазнати колико смо јаки као тим! Партизанов крилни кошаркаш каже да екипа има добру основу на наставак сезоне, али да је рано за било какву врсту еуфорије.

Кошарка 11.10.2018 | 19:30
Бонџа Си: Тек смо почели!
Ишао је Партизан против Зенита од врха до дна и назад. Испливали су црно-бели на крају и стигли до важне победе за наставак такмичења у Еврокупу. А ако је главни јунак био Раде Загорац, онда улога хероја из сенке дефинитивно припада Бонџи Сију који је, када је остатак екипе већ био уморан у завршници меча, малтене на својим плећима изнео Партизан до тријумфа.

Његов кошгетерски учинак од 12 поена дефинитивно није занемарљив, али оно што није могло да се види у статистици је енергија са којом је играо у оба смера. И то упркос чињеници да је и даље ровит због проблема са повредом пете.

„Могу да кажем да је била добра утакмица зато што смо победили, али види се да морамо још да радимо јер смо у првом полувремену примили чак 46 поена и то на свом терену. Средили смо то у другом полувремену. Било би сјајно када би могли да одиграмо оба полувремена тако, са истом количином енергије, много лакше ћемо да добијамо утакмице. Просто, да не морамо да се враћамо из минуса. Ова победа је скако корак напред на путу који смо зацртали и којим желимо да идемо. Добра је основа за даље“, рекао је Си за МОЗЗАРТ Спорт.

Шта је била главна тема разговора у свлачионици на полувремену, па се екипа онако разгоропадила у другом полувремену?

„Разговарали смо у полувремену да нам није ваљала одбрана, иако је јасно да је Зенит одлична екипа. Али били смо свесни да играмо на свом терену и да морамо боље да чувамо своју кућу. Енергија је била пресудна ствар, било је потребно да на терену покажемо да је имамо више од Зенита. И успели смо у томе“.

У трећој четвртини Раде Загорац је повукао екипу напред, а у последњем кварталу тај задатак припао је вама?

„Ово је тимски посао, увек утакмицу може да преломи један скок или шут. Сви смо били на висини задатка и одрадили шта је требало. Против Зенита сам ја погодио, следећи пут ће то урадити Маркус или неко трећи. Ко зна. Све потиче из добре одбране, па онда и кретања лопте. Управо то се десило“.

Посета у хали Пионир још једном је била на нивоу. Колико вам је значила та врста подршке?

„Публика нам је дала енергију. Право да вам кажем, вечерас сам се осећао и уморно, јер ми је ово трећа узастопна утакмица након повратка из повреде. Борио сам се, али ме  је на крају публика носила“.

Признао је Партизанов крилни кошаркаш да се за ових осам месеци колико је у клубу из Хумске још није срео се оваквом атмосфером.

„Дошао сам прошле сезоне у фебруару, било је и тада утакмица са добром атмосфером, али не као ова. Просто, ово против Зенита је био потпуно другачији ниво. Трудићемо се да и у наредним утакмицама одиграмо што боље како би атмосфера у хали стално била оваква“.

Колики су лимити овог тима и где још може да напредује током сезоне?

„Дефинитивно ова екипа може још много да расте. Сезона је тек почела, а пред нама је много утакмица. Тренутно је мало времена за рад ван терена, морамо да се бавимо противницима како мечеви долазе“.

Имали сте „досадан“ и упоран проблем са повредом пете. Каква је ситуација у овом тренутку?

„Боље се осећам, али нисам се још у потпуности опоравак. Ипак, најважније ми је да могу да играм. Док год је тако, бићу на терену“.

Сада вас чекају три утакмице у гостима. Две у Јадранској лиги, против Морнара и Крке, односно дуел са Валенсијом у Еврокупу.

„То ће бити велики испит за нас. Сазнаћемо колико смо психички јаки у овом тренутку, као појединци и као екипа. Играње на страни је увек тешко, доста се путује, стигне вас умор... Биће одлично ако се вратимо са више победа него пораза“.

У поређењу са прошлосезонском екипом Партизана, да ли вам ова делује да ће бити можда конкурентнија у борби за трофеје?

„Рано је за причу о томе, важно је да растемо. Прошле сезоне сам стигао на пола, имамо сада екипу од почетка припрема и добро радимо. И потрудићемо се да урадимо оно што навијачи очекују од нас“,закључио је Партизанов кошаркаш.

Извор: моззартспорт

Фото: Старспорт

Коментари / 0

Оставите коментар