Bondža Si: Tek smo počeli!

Uskoro ćemo saznati koliko smo jaki kao tim! Partizanov krilni košarkaš kaže da ekipa ima dobru osnovu na nastavak sezone, ali da je rano za bilo kakvu vrstu euforije.

Košarka 11.10.2018 | 19:30
Bondža Si: Tek smo počeli!
Išao je Partizan protiv Zenita od vrha do dna i nazad. Isplivali su crno-beli na kraju i stigli do važne pobede za nastavak takmičenja u Evrokupu. A ako je glavni junak bio Rade Zagorac, onda uloga heroja iz senke definitivno pripada Bondži Siju koji je, kada je ostatak ekipe već bio umoran u završnici meča, maltene na svojim plećima izneo Partizan do trijumfa.

Njegov košgeterski učinak od 12 poena definitivno nije zanemarljiv, ali ono što nije moglo da se vidi u statistici je energija sa kojom je igrao u oba smera. I to uprkos činjenici da je i dalje rovit zbog problema sa povredom pete.

„Mogu da kažem da je bila dobra utakmica zato što smo pobedili, ali vidi se da moramo još da radimo jer smo u prvom poluvremenu primili čak 46 poena i to na svom terenu. Sredili smo to u drugom poluvremenu. Bilo bi sjajno kada bi mogli da odigramo oba poluvremena tako, sa istom količinom energije, mnogo lakše ćemo da dobijamo utakmice. Prosto, da ne moramo da se vraćamo iz minusa. Ova pobeda je skako korak napred na putu koji smo zacrtali i kojim želimo da idemo. Dobra je osnova za dalje“, rekao je Si za MOZZART Sport.

Šta je bila glavna tema razgovora u svlačionici na poluvremenu, pa se ekipa onako razgoropadila u drugom poluvremenu?

„Razgovarali smo u poluvremenu da nam nije valjala odbrana, iako je jasno da je Zenit odlična ekipa. Ali bili smo svesni da igramo na svom terenu i da moramo bolje da čuvamo svoju kuću. Energija je bila presudna stvar, bilo je potrebno da na terenu pokažemo da je imamo više od Zenita. I uspeli smo u tome“.

U trećoj četvrtini Rade Zagorac je povukao ekipu napred, a u poslednjem kvartalu taj zadatak pripao je vama?

„Ovo je timski posao, uvek utakmicu može da prelomi jedan skok ili šut. Svi smo bili na visini zadatka i odradili šta je trebalo. Protiv Zenita sam ja pogodio, sledeći put će to uraditi Markus ili neko treći. Ko zna. Sve potiče iz dobre odbrane, pa onda i kretanja lopte. Upravo to se desilo“.

Poseta u hali Pionir još jednom je bila na nivou. Koliko vam je značila ta vrsta podrške?

„Publika nam je dala energiju. Pravo da vam kažem, večeras sam se osećao i umorno, jer mi je ovo treća uzastopna utakmica nakon povratka iz povrede. Borio sam se, ali me  je na kraju publika nosila“.

Priznao je Partizanov krilni košarkaš da se za ovih osam meseci koliko je u klubu iz Humske još nije sreo se ovakvom atmosferom.

„Došao sam prošle sezone u februaru, bilo je i tada utakmica sa dobrom atmosferom, ali ne kao ova. Prosto, ovo protiv Zenita je bio potpuno drugačiji nivo. Trudićemo se da i u narednim utakmicama odigramo što bolje kako bi atmosfera u hali stalno bila ovakva“.

Koliki su limiti ovog tima i gde još može da napreduje tokom sezone?

„Definitivno ova ekipa može još mnogo da raste. Sezona je tek počela, a pred nama je mnogo utakmica. Trenutno je malo vremena za rad van terena, moramo da se bavimo protivnicima kako mečevi dolaze“.

Imali ste „dosadan“ i uporan problem sa povredom pete. Kakva je situacija u ovom trenutku?

„Bolje se osećam, ali nisam se još u potpunosti oporavak. Ipak, najvažnije mi je da mogu da igram. Dok god je tako, biću na terenu“.

Sada vas čekaju tri utakmice u gostima. Dve u Jadranskoj ligi, protiv Mornara i Krke, odnosno duel sa Valensijom u Evrokupu.

„To će biti veliki ispit za nas. Saznaćemo koliko smo psihički jaki u ovom trenutku, kao pojedinci i kao ekipa. Igranje na strani je uvek teško, dosta se putuje, stigne vas umor... Biće odlično ako se vratimo sa više pobeda nego poraza“.

U poređenju sa prošlosezonskom ekipom Partizana, da li vam ova deluje da će biti možda konkurentnija u borbi za trofeje?

„Rano je za priču o tome, važno je da rastemo. Prošle sezone sam stigao na pola, imamo sada ekipu od početka priprema i dobro radimo. I potrudićemo se da uradimo ono što navijači očekuju od nas“,zaključio je Partizanov košarkaš.

Izvor: mozzartsport

Foto: Starsport

Komentari / 0

Ostavite komentar