Крстајић: Са двојицом у напад? Могуће!

Селектор Србије Младен Крстајић верује у позитиван резултат, поштује Љубишу Тумбаковића и отвара могућност да Црну Гору нападне са тандемом нападача.

Фудбал 10.10.2018 | 20:45
Крстајић: Са двојицом у напад? Могуће!
Фудбалска репрезентација Србије је нешто пре 13.00 часова стигла у Подгорицу, удобно се сместила у главни град Црне Горе, а у 19.00 сати ће одрадити тренинг на подгоричкој арени и осетити подлогу стадиона под Горицом.

А пре тога, селектор Младен Крстајић и нападач Александар Митровић су се "дружили" са медијима, на последњој конференцији за новинаре пред меч. 

Србија и Црна Гора ће у четвртак, први пут од раздвајања, одиграти такмичарску фудбалску утакмицу.

"Орлови" и "соколови" ће се до 20.45 часова састати у Подгорици, у утакмици 3. кола Групе Ф Лиге нација Ц. 

Селектор Србије. Младен Крстајић, који је у Подгорицуповео ослабљен састав, јер неће моћи да рачуна на неколико стандардних репрезентативаца, најавио је чак и могућност да његов тим од првог минута заигра са двојицом нападача, што раније није био случај и углавном је Александар Митровић добијао предност испред имењака и колеге из најофанзивније линије тима Пријовића.

"Идеја је о којој размишљам, али ајде да не откривамо то пре утакмице", остао је загонетан Крстајић.

Управо такву формацијску опцију подржава и најбољи стрелац Србије.

"Рекао сам и после Виљнуса да би ми било лакше уз још једног нападача. Можда је ово прави тренутак да променимо систем", истакао је Митровић.

Медији су утакмицу између Србије и Црне Горе прогласили историјском, што она у неку руку и јесте. Али, нападач Фулама не жели да због тога има другачији приступ мечу.

"На утакмицу гледам као на сваку другу, а циљ је исти, желим као и сви у тиму победу. Да ли ће ми бити лакше што у тиму Црне Горе неће бити Савића? Наравно да хоће, јер је Савић један од најбољих дефанзиваца Европе, али има их у Црној Гори још. Очекујем велику борбу и победу Србије", оптимиста је Александар Митровић.
 
Младен Крстајић причао је о свом учитељу, а сутра противнику Љубиши Тумбаковићу.

"Поштујем га као стручњака и човека. Утицао је на мене много као на играча, али сада смо на супротним странама. И сигурно да можемо да изненадимо један другога. Увек у фудбалу има изненађења", рекао је 44-годишњи Крстајић.

Селектор Србије упитан је да ли су дуели са Црном Гором одлучујући за пласман у завршну фазу Лиге нација.

"Важна је као свака друга. Специфичнија, јер играју репрезентације које су братске земље. Биће спортски спектакл. Да ли је меч високог ризика или не. Моја фамилија живи одвде, волим Црну Гору, волим да дођем, много Црногораца живи у Београду…", поручио је Крстајић, који верује у позитиван исход и против Црне Горе и против Румуније.

"Следе тешке провере, са претендентима за прво место у групи. Битно је да дамо максимум, да одрадимо тактички како треба".

Србија и Црна Гора, после два одиграна меча, деле прво место са по четири бода.

Извор: мондо.ме

Коментари / 0

Оставите коментар