Krstajić: Sa dvojicom u napad? Moguće!

Selektor Srbije Mladen Krstajić veruje u pozitivan rezultat, poštuje Ljubišu Tumbakovića i otvara mogućnost da Crnu Goru napadne sa tandemom napadača.

Fudbal 10.10.2018 | 20:45
Krstajić: Sa dvojicom u napad? Moguće!
Fudbalska reprezentacija Srbije je nešto pre 13.00 časova stigla u Podgoricu, udobno se smestila u glavni grad Crne Gore, a u 19.00 sati će odraditi trening na podgoričkoj areni i osetiti podlogu stadiona pod Goricom.

A pre toga, selektor Mladen Krstajić i napadač Aleksandar Mitrović su se "družili" sa medijima, na poslednjoj konferenciji za novinare pred meč. 

Srbija i Crna Gora će u četvrtak, prvi put od razdvajanja, odigrati takmičarsku fudbalsku utakmicu.

"Orlovi" i "sokolovi" će se do 20.45 časova sastati u Podgorici, u utakmici 3. kola Grupe F Lige nacija C. 

Selektor Srbije. Mladen Krstajić, koji je u Podgoricupoveo oslabljen sastav, jer neće moći da računa na nekoliko standardnih reprezentativaca, najavio je čak i mogućnost da njegov tim od prvog minuta zaigra sa dvojicom napadača, što ranije nije bio slučaj i uglavnom je Aleksandar Mitrović dobijao prednost ispred imenjaka i kolege iz najofanzivnije linije tima Prijovića.

"Ideja je o kojoj razmišljam, ali ajde da ne otkrivamo to pre utakmice", ostao je zagonetan Krstajić.

Upravo takvu formacijsku opciju podržava i najbolji strelac Srbije.

"Rekao sam i posle Viljnusa da bi mi bilo lakše uz još jednog napadača. Možda je ovo pravi trenutak da promenimo sistem", istakao je Mitrović.

Mediji su utakmicu između Srbije i Crne Gore proglasili istorijskom, što ona u neku ruku i jeste. Ali, napadač Fulama ne želi da zbog toga ima drugačiji pristup meču.

"Na utakmicu gledam kao na svaku drugu, a cilj je isti, želim kao i svi u timu pobedu. Da li će mi biti lakše što u timu Crne Gore neće biti Savića? Naravno da hoće, jer je Savić jedan od najboljih defanzivaca Evrope, ali ima ih u Crnoj Gori još. Očekujem veliku borbu i pobedu Srbije", optimista je Aleksandar Mitrović.
 
Mladen Krstajić pričao je o svom učitelju, a sutra protivniku Ljubiši Tumbakoviću.

"Poštujem ga kao stručnjaka i čoveka. Uticao je na mene mnogo kao na igrača, ali sada smo na suprotnim stranama. I sigurno da možemo da iznenadimo jedan drugoga. Uvek u fudbalu ima iznenađenja", rekao je 44-godišnji Krstajić.

Selektor Srbije upitan je da li su dueli sa Crnom Gorom odlučujući za plasman u završnu fazu Lige nacija.

"Važna je kao svaka druga. Specifičnija, jer igraju reprezentacije koje su bratske zemlje. Biće sportski spektakl. Da li je meč visokog rizika ili ne. Moja familija živi odvde, volim Crnu Goru, volim da dođem, mnogo Crnogoraca živi u Beogradu…", poručio je Krstajić, koji veruje u pozitivan ishod i protiv Crne Gore i protiv Rumunije.

"Slede teške provere, sa pretendentima za prvo mesto u grupi. Bitno je da damo maksimum, da odradimo taktički kako treba".

Srbija i Crna Gora, posle dva odigrana meča, dele prvo mesto sa po četiri boda.

Izvor: mondo.me

Komentari / 0

Ostavite komentar