Шангај: Федерер преко Медведева до 3. кола

"Клинци" не могу са Роџером! Руски тенисер Данил Медведев поражен је у другом колу Мастерса у Шангају од Роџера Федерера са 2-1 у сетовима.

Тенис 10.10.2018 | 19:30
Шангај: Федерер преко Медведева до 3. кола
Млади Рус је одлично парирао фаворизованом Швајцарцу, успео да му узме један сет, али је на крају поклекао у трећем сету и изгубио са 4:6, 6:4, 6:4 после скоро два сата велике борбе.

Медведева, 22. играча АТП листе је током меча добро служио форхенд, али га је управо он издао у одлучујућим тренуцима меча.

Федерер је већ у првом гему меча направио брејк, али стечену предност изгубио до 2:2. Међутим, Швајцарац још једном одузима сервис ривалу на 5:4 и сервира за освајање сета са 6:4.

Током меча смо могли да видимо део арсенала "старог" Федерера који је кратио поене и чак 42 пута излазио на мрежу.

У појединим тренуцима је одигравао врло тешке ударце и бекхенд волеје, погађао их је и показао да још увек играчи нове генерације не могу да са њим изађу на крај.

Медведев је имао прилику да преокрене меч у своју корист када је брејком у последњем, десетом гему освојио други сет са 6:4.

Уследило је неколико узбудљивих гемова где су обојица имала шансе за нови брејк, да би до њега дошао Федерер у деветом гему када је повео са 5:4.

Медведев је тада форхендом избацио лоптицу у аут и практично предао Швајцарцу меч. Роџер је одсервирао лаган гем и искористио прву од две меч лопте да прође даље. Федерер ће играти против Роберта Баутисте Агута у четвртак око поднева.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар