Šangaj: Federer preko Medvedeva do 3. kola

"Klinci" ne mogu sa Rodžerom! Ruski teniser Danil Medvedev poražen je u drugom kolu Mastersa u Šangaju od Rodžera Federera sa 2-1 u setovima.

Tenis 10.10.2018 | 19:30
Šangaj: Federer preko Medvedeva do 3. kola
Mladi Rus je odlično parirao favorizovanom Švajcarcu, uspeo da mu uzme jedan set, ali je na kraju poklekao u trećem setu i izgubio sa 4:6, 6:4, 6:4 posle skoro dva sata velike borbe.

Medvedeva, 22. igrača ATP liste je tokom meča dobro služio forhend, ali ga je upravo on izdao u odlučujućim trenucima meča.

Federer je već u prvom gemu meča napravio brejk, ali stečenu prednost izgubio do 2:2. Međutim, Švajcarac još jednom oduzima servis rivalu na 5:4 i servira za osvajanje seta sa 6:4.

Tokom meča smo mogli da vidimo deo arsenala "starog" Federera koji je kratio poene i čak 42 puta izlazio na mrežu.

U pojedinim trenucima je odigravao vrlo teške udarce i bekhend voleje, pogađao ih je i pokazao da još uvek igrači nove generacije ne mogu da sa njim izađu na kraj.

Medvedev je imao priliku da preokrene meč u svoju korist kada je brejkom u poslednjem, desetom gemu osvojio drugi set sa 6:4.

Usledilo je nekoliko uzbudljivih gemova gde su obojica imala šanse za novi brejk, da bi do njega došao Federer u devetom gemu kada je poveo sa 5:4.

Medvedev je tada forhendom izbacio lopticu u aut i praktično predao Švajcarcu meč. Rodžer je odservirao lagan gem i iskoristio prvu od dve meč lopte da prođe dalje. Federer će igrati protiv Roberta Bautiste Aguta u četvrtak oko podneva.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar