Кадети БиХ бројали до 8! Јуниори поражени у Ирској!

"Змајићи" бројали до осам! Гибралтар је био лак плијен за кадетску репрезентацију БиХ.  Пораз јуниора БиХ у Ирској.  Јуниорска репрезентација Босне и Херцеговине поражена је у сриједу у Лонгфорду од селекције Републике Ирске са 3:1, у мечу првог кола квалификација за Европско првенство 2019. у Јерменији.

Фудбал 10.10.2018 | 19:45
Кадети БиХ бројали до 8! Јуниори поражени у Ирској!
Репрезентација БиХ до 17 година одлично је отворила квалификацијиони турнир за елитни ранг квалификација за Европско првенство.

„Змајићи“ су са више него убједљивих 8:0 савладали вршњаке из Гибралтара.

Све је било јасно послије првог полувремена које је репрезентација БиХ добила са 3:0 головима Јовића, аутоголом Јеа и Винтоњија.

У другом се полувремену ништа битније није промијенило у односу снага, јер је домаћин и даље доминирао. Резервиста Самир Мујкановић срушен је у 66. минути у шеснаестерцу гостију, а исти је играч извео и пенал, који је голман Бредли одбранио.

Само двије минуте касније Мујакновић је асистирао такођер резервисти Ајдину Јусуповићу за 4:0. Гостујући голман је већ у 71. минути и пети пут морао вадити лопту из мреже, а стријелац за 5:0 био је Омар Бећа.

На 6:0 повисио је у 78. минути резервиста Андрија Дрљо, а на 7:0 Мујкановић, који се у 81. минути још једном искупио за нереализирани пенал из 66. минуте. Другим голом Јусуповића бх. тим је у 84. минути повео и с 8:0, што се испоставило као коначан резултат овог меча.

У другом мечу ове групе, који се у исто вријеме играо у Добоју код Какња, Исланд и Украјина одиграли су неријешено 2:2.

Квалификације се настављају  у суботу, 13. октобра, када БиХ у Зеници игра против Исланда, а у Добоју код Какња састају се Украјина и Гибралтар.

Два првопласирана тима ће изборити пласман у елитни круг квалификација за Еуро 2019.

Пораз јуниора БиХ у Ирској. Јуниорска репрезентација Босне и Херцеговине поражена је у сриједу у Лонгфорду од селекције Републике Ирске са 3:1, у мечу првог кола квалификација за Европско првенство 2019. у Јерменији.

Ирци, који су домаћини квалификационог турнира, повели су голом Вилијама Ферија у 56. минуту, а на 2:0 повисио је Трој Парот у 66. минуту из пенала. Трећи гол за домаће постигао је Адам Ајдах у 74. минуту, док је Матео Божић четири минута касније постигао једини гол за "змајиће".

У другом мечу у групи у 20 сати састају се Холандија и Фарска Острва.

Друго коло на распореду је 13. октобра када БиХ игра против Холандије, док турнир завршава 16. октобра сусретом против Фарских Острва.

Извор: мондо.ба/Фена

Коментари / 0

Оставите коментар