Kadeti BiH brojali do 8! Juniori poraženi u Irskoj!

"Zmajići" brojali do osam! Gibraltar je bio lak plijen za kadetsku reprezentaciju BiH.  Poraz juniora BiH u Irskoj.  Juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u srijedu u Longfordu od selekcije Republike Irske sa 3:1, u meču prvog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2019. u Jermeniji.

Fudbal 10.10.2018 | 19:45
Kadeti BiH brojali do 8! Juniori poraženi u Irskoj!
Reprezentacija BiH do 17 godina odlično je otvorila kvalifikacijioni turnir za elitni rang kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

„Zmajići“ su sa više nego ubjedljivih 8:0 savladali vršnjake iz Gibraltara.

Sve je bilo jasno poslije prvog poluvremena koje je reprezentacija BiH dobila sa 3:0 golovima Jovića, autogolom Jea i Vintonjija.

U drugom se poluvremenu ništa bitnije nije promijenilo u odnosu snaga, jer je domaćin i dalje dominirao. Rezervista Samir Mujkanović srušen je u 66. minuti u šesnaestercu gostiju, a isti je igrač izveo i penal, koji je golman Bredli odbranio.

Samo dvije minute kasnije Mujaknović je asistirao također rezervisti Ajdinu Jusupoviću za 4:0. Gostujući golman je već u 71. minuti i peti put morao vaditi loptu iz mreže, a strijelac za 5:0 bio je Omar Beća.

Na 6:0 povisio je u 78. minuti rezervista Andrija Drljo, a na 7:0 Mujkanović, koji se u 81. minuti još jednom iskupio za nerealizirani penal iz 66. minute. Drugim golom Jusupovića bh. tim je u 84. minuti poveo i s 8:0, što se ispostavilo kao konačan rezultat ovog meča.

U drugom meču ove grupe, koji se u isto vrijeme igrao u Doboju kod Kaknja, Island i Ukrajina odigrali su neriješeno 2:2.

Kvalifikacije se nastavljaju  u subotu, 13. oktobra, kada BiH u Zenici igra protiv Islanda, a u Doboju kod Kaknja sastaju se Ukrajina i Gibraltar.

Dva prvoplasirana tima će izboriti plasman u elitni krug kvalifikacija za Euro 2019.

Poraz juniora BiH u Irskoj. Juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u srijedu u Longfordu od selekcije Republike Irske sa 3:1, u meču prvog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2019. u Jermeniji.

Irci, koji su domaćini kvalifikacionog turnira, poveli su golom Vilijama Ferija u 56. minutu, a na 2:0 povisio je Troj Parot u 66. minutu iz penala. Treći gol za domaće postigao je Adam Ajdah u 74. minutu, dok je Mateo Božić četiri minuta kasnije postigao jedini gol za "zmajiće".

U drugom meču u grupi u 20 sati sastaju se Holandija i Farska Ostrva.

Drugo kolo na rasporedu je 13. oktobra kada BiH igra protiv Holandije, dok turnir završava 16. oktobra susretom protiv Farskih Ostrva.

Izvor: mondo.ba/Fena

Komentari / 0

Ostavite komentar