Рукавина: Није Црна Гора као Хрватска или Албанија!

Репрезентативац Србије Антонио Рукавина пред гостовање Црној Гори каже да овај меч јесте више од игре, али не у политичком смислу. Играће против свог некадашњег саиграча из Партизана Стевана Јоветића.

Фудбал 10.10.2018 | 19:15
Рукавина: Није Црна Гора као Хрватска или Албанија!
Репрезентативац Србије Антионио Рукавина изјавио је да на утакмици против Црне Горе у Подгорици очекује више од фудбала, али искључиво на терену на плану мотивације и великог ривалитета две селекције.

Један од најискунијих српских репрезетентативаца додао је да меч у Подгорици никако не може да се упореди са гостовањима у Загребу (Хрватској) и Елбасану (Албанији).

"Покушавамо да будемо оптимисти, идемо на победу у две битне утакмице у гостима. Против Црне Горе је можда и више од фудбала, играли смо сличне утакмице и имамо искуства. Наравно, не бих предстојећи меч упоређивао са Хрватском или Албанијом, то је било политички на вишем нивоу", рекао је Рукавина новинарима на аеродрому "Никола Тесла" пред пут у Подгорицу.

Рукавина истиче да су "орлови" спремни за велики дуел са Црногорцима.

"И Тадић је рекао да смо буквално иста држава. Фудбалски ће бити више од игре, можда више грубости, али спремни смо на све", поручује десни бек Астане. 

Рукавина истиче да ће недостајати повређени капитен Александар Коларов, његов заменик Немања Матић, као и Адем Љајић.

Према његовим речима не треба обраћати превише пажње на објаву Матића на Инстаграму да ће га "Србија поново издати".

"Није ме то пореметило, верујем и саиграче... Има доста слободе на друштвеним мрежама, може свашта да се напише а да не мислиш баш као што многи мисле. Можда има нешто што ми не знамо".

Нагласио је да веома добро познаје црногорску селекцију из које издваја бившег саиграча из Партизана Стевана Јоветића.

"Имају добру екипу и играче који су могли да играју са нама", навео је Рукавина.

Везиста Немања Максимовић наглашава да је одсуство Коларова, Матића и Љајића пех за Србију, али да сви у националном тиму имају квалитет да их надоместе.

"Ко год да је на терену, Лукић, ја или било други спреман је да презме ризик и донесе победу Србији. Очекујем да нас Црна Гора 'чека' и игра на контре, имају брзе играче. Добро нас познају, али мислим да је квалитет на нашој страни", рекао је Максимовић.

Утакмица Ц Лиге нација између Црне Горе и Србије игра се у четвртак од 20.45 у Подгорици.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар