Rukavina: Nije Crna Gora kao Hrvatska ili Albanija!

Reprezentativac Srbije Antonio Rukavina pred gostovanje Crnoj Gori kaže da ovaj meč jeste više od igre, ali ne u političkom smislu. Igraće protiv svog nekadašnjeg saigrača iz Partizana Stevana Jovetića.

Fudbal 10.10.2018 | 19:15
Rukavina: Nije Crna Gora kao Hrvatska ili Albanija!
Reprezentativac Srbije Antionio Rukavina izjavio je da na utakmici protiv Crne Gore u Podgorici očekuje više od fudbala, ali isključivo na terenu na planu motivacije i velikog rivaliteta dve selekcije.

Jedan od najiskunijih srpskih reprezetentativaca dodao je da meč u Podgorici nikako ne može da se uporedi sa gostovanjima u Zagrebu (Hrvatskoj) i Elbasanu (Albaniji).

"Pokušavamo da budemo optimisti, idemo na pobedu u dve bitne utakmice u gostima. Protiv Crne Gore je možda i više od fudbala, igrali smo slične utakmice i imamo iskustva. Naravno, ne bih predstojeći meč upoređivao sa Hrvatskom ili Albanijom, to je bilo politički na višem nivou", rekao je Rukavina novinarima na aerodromu "Nikola Tesla" pred put u Podgoricu.

Rukavina ističe da su "orlovi" spremni za veliki duel sa Crnogorcima.

"I Tadić je rekao da smo bukvalno ista država. Fudbalski će biti više od igre, možda više grubosti, ali spremni smo na sve", poručuje desni bek Astane. 

Rukavina ističe da će nedostajati povređeni kapiten Aleksandar Kolarov, njegov zamenik Nemanja Matić, kao i Adem Ljajić.

Prema njegovim rečima ne treba obraćati previše pažnje na objavu Matića na Instagramu da će ga "Srbija ponovo izdati".

"Nije me to poremetilo, verujem i saigrače... Ima dosta slobode na društvenim mrežama, može svašta da se napiše a da ne misliš baš kao što mnogi misle. Možda ima nešto što mi ne znamo".

Naglasio je da veoma dobro poznaje crnogorsku selekciju iz koje izdvaja bivšeg saigrača iz Partizana Stevana Jovetića.

"Imaju dobru ekipu i igrače koji su mogli da igraju sa nama", naveo je Rukavina.

Vezista Nemanja Maksimović naglašava da je odsustvo Kolarova, Matića i Ljajića peh za Srbiju, ali da svi u nacionalnom timu imaju kvalitet da ih nadomeste.

"Ko god da je na terenu, Lukić, ja ili bilo drugi spreman je da prezme rizik i donese pobedu Srbiji. Očekujem da nas Crna Gora 'čeka' i igra na kontre, imaju brze igrače. Dobro nas poznaju, ali mislim da je kvalitet na našoj strani", rekao je Maksimović.

Utakmica C Lige nacija između Crne Gore i Srbije igra se u četvrtak od 20.45 u Podgorici.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar