Србин Марко поручио из Подгорице: Зауставићу Митровића!

Марко Симић из Обреновца само је један од фудбалера из Србије, који наступа за репрезентацију Црне Горе. У одсуству Стефана Савића његова улога биће још важнија.

Фудбал 10.10.2018 | 18:15
Србин Марко поручио из Подгорице: Зауставићу Митровића!
До 26. је чекао Србију, од 26. наступа за Црну Гору.

Марко Симић већ пет година са успехом наступа за црногорски национални тим, код селектора Љубише Тумбаковића усталио се на месту штопера поред Стефана Савића, а управо ће одсуство дефанзивца Атлетико Мадрида и већу одговорност за 31-годишњег Обреновчанина.

Дан пред први дуел између "соколова" и "орлова", Симић је из Подгорице поручио да на дуел са Србијом гледа као на сваки други и да је беспотребно направљен притисак на играче оба тима.

Поред Симића, од играча рођених у Србији који су накнадно добили црногорски пасош наступају још Филип Стојковић из Ћуприје, Адам Марушић из Београда и Мирко Иванић из Бачког Јарка.

Дефанзивац узбекистанског Пахтакора, који је поникао у Партизану, а у Србији играо још за крагујевачки Раднички, Бежанију, Младеновац и Јагодину, није могао да каже ко је фаворит у мечу 3. кола Лиге Ц.

"Медијски је направљен већи притисак и на њих и на нас. Мислим да је ово утакмица као и свака друга, игра се за бодове, знамо квалитете Србије, трудићемо се да искористимо њихове недостатке. Играмо кући, па идемо на победу", каже Симић, а преноси црногорски ЦДМ.

Он сматра да изостанак Александра Коларова и Немање Матића неће бити велики проблем за Србију јер има "велики фонд играча".

"Предности Црне Горе су домаћи терен, навијачи, одлична атмосфера, наравно квалитет играча и добре последње партије".

Симић је уверен да може да сачува центарфора Србије и Фулама Александра Митровића у свом 30. наступу за Црну Гору за коју је постигао један гол.

"У доброј је форми, веома је јак, али за све постоји решење", поручује 31-годишњи фудбалер.

Група 4

Парови 3. кола (четвртак): Литванија – Румунија 20.45, Црна Гора – Србија 20.45
Парови 4. кола (недеља): Румунија – Србија 15.00, Литванија – Црна Гора 20.45

1. Црна Гора 1–1–0 (2:0) 4
2. Србија 1–1–0 (3:2) 4
3. Румунија 0–2–0 (2:2) 2
4. Литванија 0–0–2 (0:3) 0

Парови 5. кола (17. новембар): Србија – Црна Гора 15.00, Румунија – Литванија 20.45
Парови 6. кола (20. новембар): Србија – Литванија 20.45, Црна Гора – Румунија 20.45

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар