Srbin Marko poručio iz Podgorice: Zaustaviću Mitrovića!

Marko Simić iz Obrenovca samo je jedan od fudbalera iz Srbije, koji nastupa za reprezentaciju Crne Gore. U odsustvu Stefana Savića njegova uloga biće još važnija.

Fudbal 10.10.2018 | 18:15
Srbin Marko poručio iz Podgorice: Zaustaviću Mitrovića!
Do 26. je čekao Srbiju, od 26. nastupa za Crnu Goru.

Marko Simić već pet godina sa uspehom nastupa za crnogorski nacionalni tim, kod selektora Ljubiše Tumbakovića ustalio se na mestu štopera pored Stefana Savića, a upravo će odsustvo defanzivca Atletiko Madrida i veću odgovornost za 31-godišnjeg Obrenovčanina.

Dan pred prvi duel između "sokolova" i "orlova", Simić je iz Podgorice poručio da na duel sa Srbijom gleda kao na svaki drugi i da je bespotrebno napravljen pritisak na igrače oba tima.

Pored Simića, od igrača rođenih u Srbiji koji su naknadno dobili crnogorski pasoš nastupaju još Filip Stojković iz Ćuprije, Adam Marušić iz Beograda i Mirko Ivanić iz Bačkog Jarka.

Defanzivac uzbekistanskog Pahtakora, koji je ponikao u Partizanu, a u Srbiji igrao još za kragujevački Radnički, Bežaniju, Mladenovac i Jagodinu, nije mogao da kaže ko je favorit u meču 3. kola Lige C.

"Medijski je napravljen veći pritisak i na njih i na nas. Mislim da je ovo utakmica kao i svaka druga, igra se za bodove, znamo kvalitete Srbije, trudićemo se da iskoristimo njihove nedostatke. Igramo kući, pa idemo na pobedu", kaže Simić, a prenosi crnogorski CDM.

On smatra da izostanak Aleksandra Kolarova i Nemanje Matića neće biti veliki problem za Srbiju jer ima "veliki fond igrača".

"Prednosti Crne Gore su domaći teren, navijači, odlična atmosfera, naravno kvalitet igrača i dobre poslednje partije".

Simić je uveren da može da sačuva centarfora Srbije i Fulama Aleksandra Mitrovića u svom 30. nastupu za Crnu Goru za koju je postigao jedan gol.

"U dobroj je formi, veoma je jak, ali za sve postoji rešenje", poručuje 31-godišnji fudbaler.

Grupa 4

Parovi 3. kola (četvrtak): Litvanija – Rumunija 20.45, Crna Gora – Srbija 20.45
Parovi 4. kola (nedelja): Rumunija – Srbija 15.00, Litvanija – Crna Gora 20.45

1. Crna Gora 1–1–0 (2:0) 4
2. Srbija 1–1–0 (3:2) 4
3. Rumunija 0–2–0 (2:2) 2
4. Litvanija 0–0–2 (0:3) 0

Parovi 5. kola (17. novembar): Srbija – Crna Gora 15.00, Rumunija – Litvanija 20.45
Parovi 6. kola (20. novembar): Srbija – Litvanija 20.45, Crna Gora – Rumunija 20.45

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar