Пао договор: Бразилац стиже у Милан!

Млади фудбалер Фламенга Лукас Пакета у јануару ће прећи на Сан Сиро.  ГОТОВО! Милан купио Бразилца за 35. 000. 000, Лео га отео испред носа европским аждајама! Росонери добили новог Каку.

Фудбал 11.10.2018 | 19:00
Пао договор: Бразилац стиже у Милан!
Милан и Фламенго су постигли договор и талентовани офанзивни везиста из Бразила Лукас Пакета у јануару ће прећи на Сан Сиро.

Лист "Глобо Еспорте" пренео је да су преговори завршени и да ће трансфер 21-годишњег играча износити 35 милиона евра.

Милан је у трци за потпис Пакете победио Пари сен Жермен и Ливерпул и то на наговор његовог земљака Леонарда, спортског директора Милана, који је играчу обећао велику улогу у новом тиму.

Левоноги фудбалер је ове сезоне у бразилском шампионату постигао девет голова на 24 утакмица, а стигао је и да упише две утакмице за репрезентацију петоструког првака света.

Пакета је био на ширем списку селектора Титеа за Мундијал у Русији, али се није нашао на коначном, да би после тога у августу играо пријатељске утакмице против САД и Салвадора.

Пакета би ове недеље требало да прође лекарске прегледе у Бразилу.



Пре 15 година је Леонардо као Миланов тадашњи шеф операција за бразилско тржиште инсистирао да клуб са Сан Сира доведе његовог младог земљака Каку. Берлускони и Галијани су га послушали и за само 8.500.000 евра довели момка који је исписао историју и постао најбољи на свету. Деценију и по касније, Леонардо је главни у Милану и успео је да за пет пута већу суму капарише Милану појачање које многи пореде са легенадрним Каком.

Вест дана у Бразилу и Италији је да је Милан победио у конкуренцији европских аждаја и да је осигурао трансфер Фламенгове “десетке“ Лукаса Пакете. Фламенго је прихватио понуду Милана од 35.000.000 евра плус бонусе, а директор бразилског клуба Бруно Спиндел је претходних дана боравио у Милану да би договорио све детаље трансфера. Истовремено су са Леонардом у Милану састанчили и Пакетини агенти који су утврдили све детаље уговора за младог Бразилца. Леонардо је од повратка у клуб радио на овом трансферу, а помоћ је имао и у Каки који је контактирао играча и објаснио му зашто би Милан био прави избор.

Пакета се помињао као појачање скоро свих великих европских клубова. Довођен је у везу са Реалом, Барселоном, Ливерпулом, Челсијем, Манчестер Ситијем, али највише са Пари Сен Жерменом. Земљак Нејмарга је убеђивао да му се придружи, а Свеци су били на прагу договора са Фламенгом. Ипак, изгледа да је пресудила играчева жеља да појача италијански клиуб.

Играч ће до краја недеље обавити лекарске прегледе у Милану и потписати предуговор, а онда ће се прикључити Росонерима у јануару када сезона у Бразилу већ буде готова.

Пакета има 21 годину, игра на позицији „десетке“ или као други шпиц. Има сјајне техничке и плејмејкерске квалитете, а за репрезентацију Бразила је дебитовао пре месец дана.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар