Pao dogovor: Brazilac stiže u Milan!

Mladi fudbaler Flamenga Lukas Paketa u januaru će preći na San Siro.  GOTOVO! Milan kupio Brazilca za 35. 000. 000, Leo ga oteo ispred nosa evropskim aždajama! Rosoneri dobili novog Kaku.

Fudbal 11.10.2018 | 19:00
Pao dogovor: Brazilac stiže u Milan!
Milan i Flamengo su postigli dogovor i talentovani ofanzivni vezista iz Brazila Lukas Paketa u januaru će preći na San Siro.

List "Globo Esporte" preneo je da su pregovori završeni i da će transfer 21-godišnjeg igrača iznositi 35 miliona evra.

Milan je u trci za potpis Pakete pobedio Pari sen Žermen i Liverpul i to na nagovor njegovog zemljaka Leonarda, sportskog direktora Milana, koji je igraču obećao veliku ulogu u novom timu.

Levonogi fudbaler je ove sezone u brazilskom šampionatu postigao devet golova na 24 utakmica, a stigao je i da upiše dve utakmice za reprezentaciju petostrukog prvaka sveta.

Paketa je bio na širem spisku selektora Titea za Mundijal u Rusiji, ali se nije našao na konačnom, da bi posle toga u avgustu igrao prijateljske utakmice protiv SAD i Salvadora.

Paketa bi ove nedelje trebalo da prođe lekarske preglede u Brazilu.



Pre 15 godina je Leonardo kao Milanov tadašnji šef operacija za brazilsko tržište insistirao da klub sa San Sira dovede njegovog mladog zemljaka Kaku. Berluskoni i Galijani su ga poslušali i za samo 8.500.000 evra doveli momka koji je ispisao istoriju i postao najbolji na svetu. Deceniju i po kasnije, Leonardo je glavni u Milanu i uspeo je da za pet puta veću sumu kapariše Milanu pojačanje koje mnogi porede sa legenadrnim Kakom.

Vest dana u Brazilu i Italiji je da je Milan pobedio u konkurenciji evropskih aždaja i da je osigurao transfer Flamengove “desetke“ Lukasa Pakete. Flamengo je prihvatio ponudu Milana od 35.000.000 evra plus bonuse, a direktor brazilskog kluba Bruno Spindel je prethodnih dana boravio u Milanu da bi dogovorio sve detalje transfera. Istovremeno su sa Leonardom u Milanu sastančili i Paketini agenti koji su utvrdili sve detalje ugovora za mladog Brazilca. Leonardo je od povratka u klub radio na ovom transferu, a pomoć je imao i u Kaki koji je kontaktirao igrača i objasnio mu zašto bi Milan bio pravi izbor.

Paketa se pominjao kao pojačanje skoro svih velikih evropskih klubova. Dovođen je u vezu sa Realom, Barselonom, Liverpulom, Čelsijem, Mančester Sitijem, ali najviše sa Pari Sen Žermenom. Zemljak Nejmarga je ubeđivao da mu se pridruži, a Sveci su bili na pragu dogovora sa Flamengom. Ipak, izgleda da je presudila igračeva želja da pojača italijanski kliub.

Igrač će do kraja nedelje obaviti lekarske preglede u Milanu i potpisati predugovor, a onda će se priključiti Rosonerima u januaru kada sezona u Brazilu već bude gotova.

Paketa ima 21 godinu, igra na poziciji „desetke“ ili kao drugi špic. Ima sjajne tehničke i plejmejkerske kvalitete, a za reprezentaciju Brazila je debitovao pre mesec dana.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar