Wизз Аир увео нову политику пртљага

Wизз Аир, авио-компанија са највећом стопом раста у Европи и водећи нискотарифни авио-превозник у централној и источној Европи, данас је објавио да уводи нову и транспарентну политику пртљага чији циљ је да путницима олакша укрцавање у авион и гарантује свим путницима бесплатан унос једне ручне торбе у кабину авиона на свим летовима Wизз Аира од 01. новембра 2018. године.

Путовања 10.10.2018 | 15:13
Wизз Аир увео нову политику пртљага
Подаци ове авио-компаније показују да кашњења због пртљага утичу на преко 10.000 летова годишње, као и да се у последњих пет година дужина боравка на некој дестинацији константно смањује и да сада сваки трећи путник Wизз Аира путује на три дана или мање. Због краћих путовања, WИЗЗ-ови путници носе лаган и пробран пртљаг. Сваки трећи путник је доплатио за чекирану торбу док је сваки седми изабрао путну торбу са точкићима, која се може унети у кабину.

Од 01. новембра сваки путник има право на једну бесплатну ручну торбу (40x30x20 цм) у кабини, док ће оним путницима који купе Wизз приоритет бити дозвољено да унесу и један кофер (55x40x23 цм). На основу реакција путника и промена образаца путовања, Wизз Аир је увео чекирани пртљаг тежине до 10кг како би омогућио удобан лет по почетној цени од само 7 евра.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар