Јокићу мала минутажа, Боби доминирао против Денвера!

Кошаркаши Лос Анђелес Клиперса победили су Денвер Нагетсе 109:103 у мечу у којем је блистао Бобан Марјановић.  Боби куцао, скакао, делио рампе и викао: Дај ми је! Теодосић и Јокић остали су у другом плану у утакмици, коју је обележио Марјановић са 14 поена и 12 скокова за свега 15 минута на паркету.

Кошарка 10.10.2018 | 15:45
Јокићу мала минутажа, Боби доминирао против Денвера!
Боби је поново искористио шансу која му се указала неиграњем стартног центра Марћина Гортата, па је дуел у којем је био у стартној петорци завршио са 14 поена (5-8 из игре за 15 мин), 12 скокова и 3 рампе.

Марјановић је наставио са одличним партијама у припремном периоду, док је Милош Теодосић добио прве минуте, али је за 15 минута промашио сва четири покушаја која је упутио ка кошу ривала.



Клиперсе је до тријумфа предводио Данило Галинари са 16 поена, два више од Херела.

С друге стране, Никола Јокић је био међу играчима који су одмарали пред почетак нове сезоне и на паркету је провео само 12 минута. За то време је постигао један кош и додао 3 асистенције.

За Нагетсе је Лајлс дао 15, Морис 14, а Ернангомес и Бартон по 11 поена.

Екипа из "града анђела" је остварила сва четири тријумфа у предсезони, док је Денверу ово био први пораз, а управо ће они отворити програм у регуларном делу сезоне 16. октобра.



Бобан Марјановић припрема се у за старт четврте НБА сезоне у каријери, прве комплетне у Лос Анђелес Клиперсима, на себи својствен начин: користећи минуте на терену ефикасношћу какву паметна статистика ретко бележи!

Наш горостас играо је рано јутрос 15 минута у припремној утакмици са Денвер Нагетсима и за то време постигао 14 поена (5/8 из игре), уз 12 скокова, асистенцију, три блокаде и две изгубљене лопте за 11 поена предности стечених с њим на терену.

Био је први играч утакмице у којој је домаћин забележио и четврту победу у предсезони, а гост први пораз у исто толико дуела - 109:103.

"Боби" је био расположен за игру, а публика у "Стејплс центру" могла је јасно да чује узвик: "Дај ми је", док је спуштао рампу Вилу Бартону.

Тренер Клиперса, Док Риверс, први пут могао је да рачуна и на Милоша Теодосића, који је после опоравка од повреде задње ложе играо 15 минута и остао без поена после четири промашаја из игре, уз забележену асистенцију. Данило Галинари је убацио 16 поена, али уз шут 5/14 из игре, мада је имао и седам скокова.

С друге стране, тренер Нагетса Мајкл Малоун почео је меч са најјачом петорком у којој се нашао и Никола Јокић, али по завршетку прве четвртине није више враћао у игру ни српског центра, ни остале: Бартона, Пола Милсапа, Џамала Мареја и Гарија Хериса.

Само је Бартон убацио више од четири поена међу стартерима Денвера - 11.

Јокић је за 12 минута постигао четири поена, уз скок, три асиистенције, украдену и две изгубљене лопте, након што је Лејкерсима у двомечу убацио 14 и 20, а потом аустралијском Перту само три поена.

У осталим дуелима Оклахома Сити Тандер је после продужетка био бољи од Милвоки Бакса са 119:115, док су Хјустон Рокетси лако изашли на крај са Шангајем.

Занимљив меч одигран је у Тексасу, где су се Хјустон Рокетси поигравали са Шангај Шарксима уз 37 поена Џејмса Хардена из свега 18 шутева из игре - 128:86. "Брада" се углавном одлучивао за шут за три и убацио девет од 14 покушаја, а имао је и пет скокова, девет асистенција, три украдене и пет изгубљених лопти за 39 разлике с њим на паркету.

Супротно њему, некадашњи кошаркаш Сакраменто Кингса, Чикаго Булса и Њу Орлеанс Пеликанса, Џејмс Тафт Фредет, сликовито је показао колико жели да се врати у НБА, па је "опалио" 40 шутева за свих 48 минута у игри, убацио 16 и дуел завршио са 41 поеном, уз девет скокова, три асистенције и две блокаде.

"Џимер" игра за Шангај од 2016. године, а има и ту част да му саиграч буде легендарни Луис Скола, који је дочекан овацијама у "Тојота центру", у ком је сезонама бранио боје Хјустона. Захвалио се са 18 поена (8/13 из игре) и 12 скокова за 40 минута.

Резултати:

Хјустон - Шангај 128:86
/Харден 37, 5 ск, 9 ас - Фредет 41, 9 ск, 3 ас/

Оклахома - Милвоки 119:115
/Џорџ 26, 4 ск - Вуд 19, 15 ск/

Л. А. Клиперс - Денвер 109:103
/Марјановић 14, 12 ск - Лајлс 15, 10 ск, 5 ас/

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар