Jokiću mala minutaža, Bobi dominirao protiv Denvera!

Košarkaši Los Anđeles Klipersa pobedili su Denver Nagetse 109:103 u meču u kojem je blistao Boban Marjanović.  Bobi kucao, skakao, delio rampe i vikao: Daj mi je! Teodosić i Jokić ostali su u drugom planu u utakmici, koju je obeležio Marjanović sa 14 poena i 12 skokova za svega 15 minuta na parketu.

Košarka 10.10.2018 | 15:45
Jokiću mala minutaža, Bobi dominirao protiv Denvera!
Bobi je ponovo iskoristio šansu koja mu se ukazala neigranjem startnog centra Marćina Gortata, pa je duel u kojem je bio u startnoj petorci završio sa 14 poena (5-8 iz igre za 15 min), 12 skokova i 3 rampe.

Marjanović je nastavio sa odličnim partijama u pripremnom periodu, dok je Miloš Teodosić dobio prve minute, ali je za 15 minuta promašio sva četiri pokušaja koja je uputio ka košu rivala.



Kliperse je do trijumfa predvodio Danilo Galinari sa 16 poena, dva više od Herela.

S druge strane, Nikola Jokić je bio među igračima koji su odmarali pred početak nove sezone i na parketu je proveo samo 12 minuta. Za to vreme je postigao jedan koš i dodao 3 asistencije.

Za Nagetse je Lajls dao 15, Moris 14, a Ernangomes i Barton po 11 poena.

Ekipa iz "grada anđela" je ostvarila sva četiri trijumfa u predsezoni, dok je Denveru ovo bio prvi poraz, a upravo će oni otvoriti program u regularnom delu sezone 16. oktobra.



Boban Marjanović priprema se u za start četvrte NBA sezone u karijeri, prve kompletne u Los Anđeles Klipersima, na sebi svojstven način: koristeći minute na terenu efikasnošću kakvu pametna statistika retko beleži!

Naš gorostas igrao je rano jutros 15 minuta u pripremnoj utakmici sa Denver Nagetsima i za to vreme postigao 14 poena (5/8 iz igre), uz 12 skokova, asistenciju, tri blokade i dve izgubljene lopte za 11 poena prednosti stečenih s njim na terenu.

Bio je prvi igrač utakmice u kojoj je domaćin zabeležio i četvrtu pobedu u predsezoni, a gost prvi poraz u isto toliko duela - 109:103.

"Bobi" je bio raspoložen za igru, a publika u "Stejpls centru" mogla je jasno da čuje uzvik: "Daj mi je", dok je spuštao rampu Vilu Bartonu.

Trener Klipersa, Dok Rivers, prvi put mogao je da računa i na Miloša Teodosića, koji je posle oporavka od povrede zadnje lože igrao 15 minuta i ostao bez poena posle četiri promašaja iz igre, uz zabeleženu asistenciju. Danilo Galinari je ubacio 16 poena, ali uz šut 5/14 iz igre, mada je imao i sedam skokova.

S druge strane, trener Nagetsa Majkl Maloun počeo je meč sa najjačom petorkom u kojoj se našao i Nikola Jokić, ali po završetku prve četvrtine nije više vraćao u igru ni srpskog centra, ni ostale: Bartona, Pola Milsapa, Džamala Mareja i Garija Herisa.

Samo je Barton ubacio više od četiri poena među starterima Denvera - 11.

Jokić je za 12 minuta postigao četiri poena, uz skok, tri asiistencije, ukradenu i dve izgubljene lopte, nakon što je Lejkersima u dvomeču ubacio 14 i 20, a potom australijskom Pertu samo tri poena.

U ostalim duelima Oklahoma Siti Tander je posle produžetka bio bolji od Milvoki Baksa sa 119:115, dok su Hjuston Roketsi lako izašli na kraj sa Šangajem.

Zanimljiv meč odigran je u Teksasu, gde su se Hjuston Roketsi poigravali sa Šangaj Šarksima uz 37 poena Džejmsa Hardena iz svega 18 šuteva iz igre - 128:86. "Brada" se uglavnom odlučivao za šut za tri i ubacio devet od 14 pokušaja, a imao je i pet skokova, devet asistencija, tri ukradene i pet izgubljenih lopti za 39 razlike s njim na parketu.

Suprotno njemu, nekadašnji košarkaš Sakramento Kingsa, Čikago Bulsa i Nju Orleans Pelikansa, Džejms Taft Fredet, slikovito je pokazao koliko želi da se vrati u NBA, pa je "opalio" 40 šuteva za svih 48 minuta u igri, ubacio 16 i duel završio sa 41 poenom, uz devet skokova, tri asistencije i dve blokade.

"Džimer" igra za Šangaj od 2016. godine, a ima i tu čast da mu saigrač bude legendarni Luis Skola, koji je dočekan ovacijama u "Tojota centru", u kom je sezonama branio boje Hjustona. Zahvalio se sa 18 poena (8/13 iz igre) i 12 skokova za 40 minuta.

Rezultati:

Hjuston - Šangaj 128:86
/Harden 37, 5 sk, 9 as - Fredet 41, 9 sk, 3 as/

Oklahoma - Milvoki 119:115
/Džordž 26, 4 sk - Vud 19, 15 sk/

L. A. Klipers - Denver 109:103
/Marjanović 14, 12 sk - Lajls 15, 10 sk, 5 as/

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar