Затражио изузеће Далибора Вреће

Слободан Перић, адвокат криминалистичког техничара Полицијске управе Бањалука Микице Маријанца (55), оптуженог за спречавање доказивања у истрази убиства Давида Драгичевића, затражио је изузеће тужиоца Далибора Вреће који заступа оптужницу, сазнаје Српскаинфо.

Република Српска 10.10.2018 | 13:21
Затражио изузеће Далибора Вреће
О захтјеву адвоката расправљаће колегијум тужилаца Окружног јавног тужилаштва Бањалука и донијети одлуку да ли ће Врећо бити изузет са случаја.

Поред захтјева за изузећем тужиоца који руководи комплетном истрагом, адвокат је уложио и приговор на оптужницу која Маријанца терети за спречавање доказивања биолошких трагова у истрази убиства младића из Бањалуке чије је тијело пронађено у марту ове године у каналу ријеке Црквене.

– Не може тужилац оптуживати своје сараднике из истраге ако дође до пропуста, јер је одговорност управо на тужиоцу. Далибор Врећо на овај начин скида одговорност са себе – објаснио је адвокат Перић за Српскаинфо.

Иако је Основни суд у Бањалуци још прошлог мјесеца потврдио оптужницу против криминалистичких техничара Полицијске управе Бањалука Микице Маријанца званог Мики и његовог радног колеге Зорана Бошњака (44) изјашњење о кривици још увијек није заказано.

Из Основног суда Бањалука су кратко одговорили да ће изјашњење оптужених бити заказано када се створе законски услови за то.

Маријанац и Бошњак су оптужени да су 25. марта ове године у намјери да спријече доказивање евентуалних биолошких трагова у истрази убиства бацили сиве боксерице Давида Драгичевића.

Према оптужници, одликовани припадник МУП Републике Српске Маријанац и другооптужени Бошњак, бацили су боксерице које су 25. марта ове године након обдукције пребачене у депозит Полицијске управе Бањалука, односно просторију за сушење предмета.

Маријанац и Бошњак су како се то наводи у оптужници, могући крунски доказ у истрази, бацили приликом пописивања, означавања, сушења и паковања одјевних предмета скинутих са тијела Давида Драгичевића. 

– Дакле, у намјери да спријече или отежају доказивање уништили су предмет који служи као доказ, чиме су починили кривично дјело Спречавање доказивања – наводи се у оптужници Окружног јавног тужилаштва Бањалука.

Према овом кривичном дјелу, максимална казна на коју могу бити осуђена двојица криминалистичких техничара је до три године затвора.

Српскаинфо је још раније открила детаље исказа које су оптужени дали током саслушања у тужилаштву.

Из ових исказа се могло јасно видјети да је нестанку могућег крунског доказа у истрази претходила расправа између криминалистичких техничара Маријанца и Бошњака са једне, те инспектора Синише Којдића са друге стране. Оптужени крим-техничари и инспектор Којдић током саслушања су пребацивали одговорност за нестанак боксерица убијеног Давида Драгичевића

Неодговорност

Након доласка у Полицијску управу Бањалука, Зоран Бошњак и Микица Маријанац тако констатују да инспектор Синиша Којдић “само хода вани горе доле”, те да би требао бити присутан са њима док раде пописивање предмета. Бошњак је тужиоцима испричао да је Маријанац позвао Којдића да дође да ради са њима попис, што је овај на крају и учинио.

– Када су повјешали скоро све предмете на сушење и када су дошле боксерице на ред, Бошњак је прокоментарисао: “остале су гаће, треба их само још описати”, на шта је инспектор Којдић прокоментарисао: “је… гаће, зна се да је имао гаће”- наводи се у исказу Бошњака.

Извор: Српскаинфо

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

Мк

10.10.2018 11:24

ЗАШТО КОЈДИЦ НИЈЕ ПРИВЕДЕН ЗБОГ ПРОПУСТА.КОЈДИЦ ЈЕ КАРИКА КОЈУ ТРЕБА ПРИВЕСТИ ПА ИСПИТАТИ И НА ПОЛИГРАФЕ У СЛОВЕНИЈУ .

ОДГОВОРИТЕ
Name

У ПЕТАК

10.10.2018 15:00

У ПЕТАК 12.10.018. ГОДИНЕ У БАЊА ЛУЦИ ЋЕ МЕЂУНАРОДНИ АДВОКАТСКИ ТИМ НА ЧЕЛУ СА АДВОКАТОМ ДУШКОМ ТОМИЋЕМ РАЗЈАСНИТИ НЕКЕ СТВАРИ. ТРЕБА САЧЕКАТИ И БИТИ СТРПЉИВ.

Name

Надамо се истини

10.10.2018 15:20

Драго ми је да Адвокатски тим ипак ради на овом случају, да се развија пут према истини. Мислила сам да су одустали, из неких тамо разлога.. Надајмо се да су они нека гаранција да се овај случај расвијетли, објелодани истина, дође правда у ову зону сумрака.

Name

Ре

10.10.2018 15:51

Мислим да су сви чекали да се заврши овај циркус звани избори па да се почне нешто више радити по том питању. Ја сам оптимиста, надам се откривању истине.

Name

???

10.10.2018 12:50

Стално се спомињу иста имена,стално се указује на велике пропусте и именују се исти људи а нико од њих није ни саслушан а камо ли приведен....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фактицки

10.10.2018 13:18

Када се ради о капиталцима мора се полако, да се не разоткрију карте.. Али овог пута друзина је *асрала мотку до краја!

Name

Ре

10.10.2018 13:30

Бице. Сада када је конацно заврсен циркус звани избори, мислим да це бити помака у истрази.

Name

јелена

10.10.2018 13:58

идиоте сви су приведени. прати па коментариси

Name

Ре.

10.10.2018 14:35

Треба имати храбрости за тако несто.како вам није јасно да су они закон у РС.

Name

Читај

10.10.2018 15:23

Па морају се исти спомињати кад се око истих све врти, а и прочитај чланак детаљно, ето да би знао о чему се ради, случај пратити у потпуности.

Name

Бањалука

10.10.2018 13:43

Сутра четвртак рекао је Давор да креће

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

10.10.2018 19:58

Рекао је и да неце бит избора па види..

Name

Коста

10.10.2018 21:40

@ХМ: Ти овај циркус називас "изборима"? Вероватно си неписмени кромањонац, као и твоји идоли.

Name

хопедо

11.10.2018 19:01

ево данас цетвртак ниста није кренуло

Name

Рере

10.10.2018 14:07

Два новинара копају И пису а пуно висе њих И даље ради дупле смјене да одрзи статус qуо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дгр

11.10.2018 05:59

Којић је рекао: " Јебеш гаће, зна се да је имао гаће." Није рекао да се гаће баце бар тако нигдје не пише. Џаба пребацивати одговорност неко је зезнуо ствар.

ОДГОВОРИТЕ