Zatražio izuzeće Dalibora Vreće

Slobodan Perić, advokat kriminalističkog tehničara Policijske uprave Banjaluka Mikice Marijanca (55), optuženog za sprečavanje dokazivanja u istrazi ubistva Davida Dragičevića, zatražio je izuzeće tužioca Dalibora Vreće koji zastupa optužnicu, saznaje Srpskainfo.

Republika Srpska 10.10.2018 | 13:21
Zatražio izuzeće Dalibora Vreće
O zahtjevu advokata raspravljaće kolegijum tužilaca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka i donijeti odluku da li će Vrećo biti izuzet sa slučaja.

Pored zahtjeva za izuzećem tužioca koji rukovodi kompletnom istragom, advokat je uložio i prigovor na optužnicu koja Marijanca tereti za sprečavanje dokazivanja bioloških tragova u istrazi ubistva mladića iz Banjaluke čije je tijelo pronađeno u martu ove godine u kanalu rijeke Crkvene.

– Ne može tužilac optuživati svoje saradnike iz istrage ako dođe do propusta, jer je odgovornost upravo na tužiocu. Dalibor Vrećo na ovaj način skida odgovornost sa sebe – objasnio je advokat Perić za Srpskainfo.

Iako je Osnovni sud u Banjaluci još prošlog mjeseca potvrdio optužnicu protiv kriminalističkih tehničara Policijske uprave Banjaluka Mikice Marijanca zvanog Miki i njegovog radnog kolege Zorana Bošnjaka (44) izjašnjenje o krivici još uvijek nije zakazano.

Iz Osnovnog suda Banjaluka su kratko odgovorili da će izjašnjenje optuženih biti zakazano kada se stvore zakonski uslovi za to.

Marijanac i Bošnjak su optuženi da su 25. marta ove godine u namjeri da spriječe dokazivanje eventualnih bioloških tragova u istrazi ubistva bacili sive bokserice Davida Dragičevića.

Prema optužnici, odlikovani pripadnik MUP Republike Srpske Marijanac i drugooptuženi Bošnjak, bacili su bokserice koje su 25. marta ove godine nakon obdukcije prebačene u depozit Policijske uprave Banjaluka, odnosno prostoriju za sušenje predmeta.

Marijanac i Bošnjak su kako se to navodi u optužnici, mogući krunski dokaz u istrazi, bacili prilikom popisivanja, označavanja, sušenja i pakovanja odjevnih predmeta skinutih sa tijela Davida Dragičevića. 

– Dakle, u namjeri da spriječe ili otežaju dokazivanje uništili su predmet koji služi kao dokaz, čime su počinili krivično djelo Sprečavanje dokazivanja – navodi se u optužnici Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Prema ovom krivičnom djelu, maksimalna kazna na koju mogu biti osuđena dvojica kriminalističkih tehničara je do tri godine zatvora.

Srpskainfo je još ranije otkrila detalje iskaza koje su optuženi dali tokom saslušanja u tužilaštvu.

Iz ovih iskaza se moglo jasno vidjeti da je nestanku mogućeg krunskog dokaza u istrazi prethodila rasprava između kriminalističkih tehničara Marijanca i Bošnjaka sa jedne, te inspektora Siniše Kojdića sa druge strane. Optuženi krim-tehničari i inspektor Kojdić tokom saslušanja su prebacivali odgovornost za nestanak bokserica ubijenog Davida Dragičevića

Neodgovornost

Nakon dolaska u Policijsku upravu Banjaluka, Zoran Bošnjak i Mikica Marijanac tako konstatuju da inspektor Siniša Kojdić “samo hoda vani gore dole”, te da bi trebao biti prisutan sa njima dok rade popisivanje predmeta. Bošnjak je tužiocima ispričao da je Marijanac pozvao Kojdića da dođe da radi sa njima popis, što je ovaj na kraju i učinio.

– Kada su povješali skoro sve predmete na sušenje i kada su došle bokserice na red, Bošnjak je prokomentarisao: “ostale su gaće, treba ih samo još opisati”, na šta je inspektor Kojdić prokomentarisao: “je… gaće, zna se da je imao gaće”- navodi se u iskazu Bošnjaka.

Izvor: Srpskainfo

Komentari / 16

Ostavite komentar
Name

Mk

10.10.2018 11:24

ZAŠTO KOJDIC NIJE PRIVEDEN ZBOG PROPUSTA.KOJDIC JE KARIKA KOJU TREBA PRIVESTI PA ISPITATI I NA POLIGRAFE U SLOVENIJU .

ODGOVORITE
Name

U PETAK

10.10.2018 15:00

U PETAK 12.10.018. GODINE U BANJA LUCI ĆE MEĐUNARODNI ADVOKATSKI TIM NA ČELU SA ADVOKATOM DUŠKOM TOMIĆEM RAZJASNITI NEKE STVARI. TREBA SAČEKATI I BITI STRPLJIV.

Name

Nadamo se istini

10.10.2018 15:20

Drago mi je da Advokatski tim ipak radi na ovom slučaju, da se razvija put prema istini. Mislila sam da su odustali, iz nekih tamo razloga.. Nadajmo se da su oni neka garancija da se ovaj slučaj rasvijetli, objelodani istina, dođe pravda u ovu zonu sumraka.

Name

Re

10.10.2018 15:51

Mislim da su svi čekali da se završi ovaj cirkus zvani izbori pa da se počne nešto više raditi po tom pitanju. Ja sam optimista, nadam se otkrivanju istine.

Name

???

10.10.2018 12:50

Stalno se spominju ista imena,stalno se ukazuje na velike propuste i imenuju se isti ljudi a niko od njih nije ni saslušan a kamo li priveden....

ODGOVORITE
Name

Fakticki

10.10.2018 13:18

Kada se radi o kapitalcima mora se polako, da se ne razotkriju karte.. Ali ovog puta druzina je *asrala motku do kraja!

Name

Re

10.10.2018 13:30

Bice. Sada kada je konacno zavrsen cirkus zvani izbori, mislim da ce biti pomaka u istrazi.

Name

jelena

10.10.2018 13:58

idiote svi su privedeni. prati pa komentarisi

Name

Re.

10.10.2018 14:35

Treba imati hrabrosti za tako nesto.kako vam nije jasno da su oni zakon u RS.

Name

Čitaj

10.10.2018 15:23

Pa moraju se isti spominjati kad se oko istih sve vrti, a i pročitaj članak detaljno, eto da bi znao o čemu se radi, slučaj pratiti u potpunosti.

Name

Banjaluka

10.10.2018 13:43

Sutra četvrtak rekao je Davor da kreće

ODGOVORITE
Name

Hm

10.10.2018 19:58

Rekao je i da nece bit izbora pa vidi..

Name

Kosta

10.10.2018 21:40

@HM: Ti ovaj cirkus nazivas "izborima"? Verovatno si nepismeni kromanjonac, kao i tvoji idoli.

Name

hopedo

11.10.2018 19:01

evo danas cetvrtak nista nije krenulo

Name

Rere

10.10.2018 14:07

Dva novinara kopaju I pisu a puno vise njih I dalje radi duple smjene da odrzi status quo

ODGOVORITE
Name

Dgr

11.10.2018 05:59

Kojić je rekao: " Jebeš gaće, zna se da je imao gaće." Nije rekao da se gaće bace bar tako nigdje ne piše. Džaba prebacivati odgovornost neko je zeznuo stvar.

ODGOVORITE