Фетел: Олакшали смо Мерцедесу посао!

Возач Ферарија Себастијан Фетел рекао је да је његова екипа олакшала посао ривалу Мерцедесу у последњих неколико трка у шампионату Формуле 1.

Остали спортови 11.10.2018 | 14:30
Фетел: Олакшали смо Мерцедесу посао!
Возач Мерцедеса Луис Хамилтон победио је у недељу у трци у Јапану и на 67 бодова увећао предност на Фетелом у борби за титулу.

Британац би могао да освоји пету титулу светског шампиона ако победи за две недеље у трци у Остину, а Фетел не освоји друго место.

Викенд на стази Сузука није био добар за Фетела, он је заузео осмо место у квалификацијама, а током трке сударио се са Максом Верстапеном из Ред Була, па је завршио на шестом месту. 

Откако је Фетел победио у првој трци после летње паузе, у Белгији, Хамилтон је освојио 50 бодова више од Немца. Такође, Ферари заостаје за Мерцедесом и у конкуренцији конструктора. 

"Још има шансе, али у последњих неколико трка смо им сувише олакшали посао. Али, треба им честитати, урадили су све што је требало, а то је најважније. Морамо да гледамо себе и да обавимо наш део посла у наредним тркма и видећемо. Сигурно да није помогло то што смо освојили шесто место а они победили", навео је Фетел, пренели су британски медији. 

Четвороструки светски првак је рекао да су трке између те две екипе углавном тесне, али да у последњих неколико Ферари није био толико јак. Он је додао да је, упркос лошим резултатима, тимски дух у Ферарију остао исти. 

"Није било лако последњих неколико недеља, али тимски дух није сломљен. Знам колико је тешко, с обзиром да се налазимо у оваквој ситуацији, али шта имамо да изгубимо? Даћемо све што можемо.Ако будемо имали овакве трке, практично ћемо им предати све, али мислим да треба да се трудимо, да се боримо и да пружимо отпор", додао је Фетел.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар