Ја горим, а Гагић ме гаси!

Овај тим може да направи нешто велико! „Одлика озбиљних екипа је да брзо забораве победу“, каже Раде Загорац, нови миљеник Гробара.

Кошарка 10.10.2018 | 13:15
Ја горим, а Гагић ме гаси!
Опет је Раде Загорац „запалио“ Пионир! Бацио је Партизанов новајлија Гробаре у транс на мечу са Олимпијом, кад им се представио са 26 поена, а онда и на другом узастопном мечу израстао у јунака, иако је био мање ефикасан (16), јер је у трећој четвртини дуела са Зенитом повукао Парни ваљак из минуса и усмерио ка првенцу у Еврокупу.

Довољно за осмех на лицу 23-годишњег кошаркаша.

„Сјајна победа. Толико смо причали да би екипа требало да расте, драго ми је што се то потврдило. Прво полувреме није било сјајно, мало смо били шокирани снагом и физичком спремношћу Зенита, али смо имали добар разговор у свлачионици. Уродио је плодом. Имали смо и дозу среће, заслужили смо је. Поносан сам на целу екипу, борбеност, залагање и енергију у другом полувремену“, истиче Загорац.

Био је кључни играч у већ поменутој трећој деоници, кад је са две тројке, једним закуцавањем и две украдене лопте утицао на остатак тима Ненада Чанка да се тргне.

„Никако не смемо да причамо о појединцима, већ о екипи, она ме је „избацила“ у трећој четвртини. У последњој су неки други момци преузели одговорност и довели нас до победе. Најважније је да смо сјајно реаговали после лоше партије у првом делу“.

А после договора у свлачионици деловало је, жаргонски, да ће Загорац да „изгори“ на паркету.

„Ма, изгорим по десет пута на утакмици. Срећом, ту је Ђорђе Гагић да ме „гаси“, смеје се Раде, који је других 20 минута играо у различитом пару патика у односу на први део. „Мало су ме жуљале прве, па сам морао да се преобујем. Ове су нове, од пре неколико дана. Срећом, испало је добро“.

Наредна три меча Партизан игра у гостима. За викенд иде у Бар, у наредном колу Лига купа у Валенсији, па иде у Ново Место.

„Одлика озбиљних екипа је да брзо забораве победу. Нећемо превише да славимо. Већ нас чека Морнар. Тек сад ћемо бити на озбиљном испиту. Свакако ће нам недостајати Пионир, али највећи квалитет ове екипе је што не познаје лимите. Млади смо, не знамо где су нам границе. Морамо да радимо и растемо. Да видимо докле ћемо доћи. Мислим да овај тим може да направи велике ствари“, оптимиста је Раде Загорац.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар спорт

Коментари / 0

Оставите коментар