Ja gorim, a Gagić me gasi!

Ovaj tim može da napravi nešto veliko! „Odlika ozbiljnih ekipa je da brzo zaborave pobedu“, kaže Rade Zagorac, novi miljenik Grobara.

Košarka 10.10.2018 | 13:15
Ja gorim, a Gagić me gasi!
Opet je Rade Zagorac „zapalio“ Pionir! Bacio je Partizanov novajlija Grobare u trans na meču sa Olimpijom, kad im se predstavio sa 26 poena, a onda i na drugom uzastopnom meču izrastao u junaka, iako je bio manje efikasan (16), jer je u trećoj četvrtini duela sa Zenitom povukao Parni valjak iz minusa i usmerio ka prvencu u Evrokupu.

Dovoljno za osmeh na licu 23-godišnjeg košarkaša.

„Sjajna pobeda. Toliko smo pričali da bi ekipa trebalo da raste, drago mi je što se to potvrdilo. Prvo poluvreme nije bilo sjajno, malo smo bili šokirani snagom i fizičkom spremnošću Zenita, ali smo imali dobar razgovor u svlačionici. Urodio je plodom. Imali smo i dozu sreće, zaslužili smo je. Ponosan sam na celu ekipu, borbenost, zalaganje i energiju u drugom poluvremenu“, ističe Zagorac.

Bio je ključni igrač u već pomenutoj trećoj deonici, kad je sa dve trojke, jednim zakucavanjem i dve ukradene lopte uticao na ostatak tima Nenada Čanka da se trgne.

„Nikako ne smemo da pričamo o pojedincima, već o ekipi, ona me je „izbacila“ u trećoj četvrtini. U poslednjoj su neki drugi momci preuzeli odgovornost i doveli nas do pobede. Najvažnije je da smo sjajno reagovali posle loše partije u prvom delu“.

A posle dogovora u svlačionici delovalo je, žargonski, da će Zagorac da „izgori“ na parketu.

„Ma, izgorim po deset puta na utakmici. Srećom, tu je Đorđe Gagić da me „gasi“, smeje se Rade, koji je drugih 20 minuta igrao u različitom paru patika u odnosu na prvi deo. „Malo su me žuljale prve, pa sam morao da se preobujem. Ove su nove, od pre nekoliko dana. Srećom, ispalo je dobro“.

Naredna tri meča Partizan igra u gostima. Za vikend ide u Bar, u narednom kolu Liga kupa u Valensiji, pa ide u Novo Mesto.

„Odlika ozbiljnih ekipa je da brzo zaborave pobedu. Nećemo previše da slavimo. Već nas čeka Mornar. Tek sad ćemo biti na ozbiljnom ispitu. Svakako će nam nedostajati Pionir, ali najveći kvalitet ove ekipe je što ne poznaje limite. Mladi smo, ne znamo gde su nam granice. Moramo da radimo i rastemo. Da vidimo dokle ćemo doći. Mislim da ovaj tim može da napravi velike stvari“, optimista je Rade Zagorac.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star sport

Komentari / 0

Ostavite komentar