Перез све више размишља о Контеу!

То се неће допасти Едену Азару. . . !

Фудбал 11.10.2018 | 00:00
Перез све више размишља о Контеу!
Реалова криза узела је маха и све се више говори о могућим променама у стручном штабу. Истина је, Ђулен Лопетеги се није снашао. Заправо, није успео да пронађе модел по којем би Реал био одржив систем у ери после Кристијана Роналда. Проблема је све више, а време на измаку. Да Барселона није кикснула, већ би се створила солидна бодовна разлика. Реалови проблеми су дубљи од само пуког недостатка ватрене моћи у нападу, због чега се Шпанијом прочуло да Флорентино Перез има идеју да у Мадрид доведе Антонија Котнеа.

Четири утакмице без победе, три пораза и ниједан постигнут гол у том низу само отварају Пандорину кутију Реалових проблема. А као спасилац је виђен донедавни тренер Челсија. Антонио Конте у свету фудбала важи за једног од најбољих стручњака за екипе којима је потребан нови почетак, рестарт система, реновирање. Ту се Конте најбоље сналази. Тако је, уосталом, 2011. године Јувентус поставио на стабилне ноге и поставио темеље на којима се клуб сада налази. Челсију је у својој првој сезони донео шампионску титулу, али су многи унутрашњи проблеми, пре свега лоши односи с директорима и људима који су му се мешали у посао, утицали на то да Плавци ипак оду из крајности у крајност. 

Сада би Конте могао да добије шансу да промени ствари у Реалу и покуша да успостави конекцију која недостаје. Наводно, јуче се о Контеу причало као једном од потенцијалних кандидата, да би преко ноћи постао прво име на Перезовој листи жеља. Није Конте ни ново име на тој листи, јер се о њему причало и летос, односно пре него што је Лопетеги изабран.

Истина, овај потез могао би да поквари Перезове планове да ангажује Едена Азара. Распалио је машту Реалових водећих људи и укључио аларм Еден Азар најновијим изјавама да му је и даље сан да заигра у Мадриду, а уколико би Конте дошао, та прича би могла да се одложи. Познато је да Азар није био најзадовољнији радом под Контеом и да је био више него задовољан када је Италијан отишао. Било је ту доста сплетки и заврзлама, а Конте свом најбољег играчу није давао простор какав Белгијанац сада има код Мауриција Сарија.  

У међувремену руководство Челсија покренуло је акцију убеђивања Азара да остане на Стамфорд Бриџу и потпише нови уговор. Постојећи истиче јуна 2020. године, што Челси доводи у незавидан положај. Али, ту би велику улогу могао да има Сари, не само кроз разговор са Азаром, већ и кроз евентуална појачања која би Челси вратила у европски врх. 

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар