Perez sve više razmišlja o Konteu!

To se neće dopasti Edenu Azaru. . . !

Fudbal 11.10.2018 | 00:00
Perez sve više razmišlja o Konteu!
Realova kriza uzela je maha i sve se više govori o mogućim promenama u stručnom štabu. Istina je, Đulen Lopetegi se nije snašao. Zapravo, nije uspeo da pronađe model po kojem bi Real bio održiv sistem u eri posle Kristijana Ronalda. Problema je sve više, a vreme na izmaku. Da Barselona nije kiksnula, već bi se stvorila solidna bodovna razlika. Realovi problemi su dublji od samo pukog nedostatka vatrene moći u napadu, zbog čega se Španijom pročulo da Florentino Perez ima ideju da u Madrid dovede Antonija Kotnea.

Četiri utakmice bez pobede, tri poraza i nijedan postignut gol u tom nizu samo otvaraju Pandorinu kutiju Realovih problema. A kao spasilac je viđen donedavni trener Čelsija. Antonio Konte u svetu fudbala važi za jednog od najboljih stručnjaka za ekipe kojima je potreban novi početak, restart sistema, renoviranje. Tu se Konte najbolje snalazi. Tako je, uostalom, 2011. godine Juventus postavio na stabilne noge i postavio temelje na kojima se klub sada nalazi. Čelsiju je u svojoj prvoj sezoni doneo šampionsku titulu, ali su mnogi unutrašnji problemi, pre svega loši odnosi s direktorima i ljudima koji su mu se mešali u posao, uticali na to da Plavci ipak odu iz krajnosti u krajnost. 

Sada bi Konte mogao da dobije šansu da promeni stvari u Realu i pokuša da uspostavi konekciju koja nedostaje. Navodno, juče se o Konteu pričalo kao jednom od potencijalnih kandidata, da bi preko noći postao prvo ime na Perezovoj listi želja. Nije Konte ni novo ime na toj listi, jer se o njemu pričalo i letos, odnosno pre nego što je Lopetegi izabran.

Istina, ovaj potez mogao bi da pokvari Perezove planove da angažuje Edena Azara. Raspalio je maštu Realovih vodećih ljudi i uključio alarm Eden Azar najnovijim izjavama da mu je i dalje san da zaigra u Madridu, a ukoliko bi Konte došao, ta priča bi mogla da se odloži. Poznato je da Azar nije bio najzadovoljniji radom pod Konteom i da je bio više nego zadovoljan kada je Italijan otišao. Bilo je tu dosta spletki i zavrzlama, a Konte svom najboljeg igraču nije davao prostor kakav Belgijanac sada ima kod Mauricija Sarija.  

U međuvremenu rukovodstvo Čelsija pokrenulo je akciju ubeđivanja Azara da ostane na Stamford Bridžu i potpiše novi ugovor. Postojeći ističe juna 2020. godine, što Čelsi dovodi u nezavidan položaj. Ali, tu bi veliku ulogu mogao da ima Sari, ne samo kroz razgovor sa Azarom, već i kroz eventualna pojačanja koja bi Čelsi vratila u evropski vrh. 

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar