Чанак: Заслужено смо побиједили Зенит

Ненад Чанак, тренер Партизана, рекао је после победе над Зенитом из Санкт Петербурга да је његов тим дошао до заслуженог тријумфа.  Чанак: Борба! Желимо да ове ствари буду нормалне. . .  “Биће осцилација, а оно што могу да тврдим јесте да ћемо бити максимално мотивисани”.

Кошарка 10.10.2018 | 10:15
Чанак: Заслужено смо побиједили Зенит
"Важна утакмица, нисмо добро кренули у Еврокупу, а ни у овом мечу. Били смо мекани на почетку, али смо у другом били јачи и бољи на скоку", рекао је Чанак за Спортклуб после меча.

Кошаркаши Партизана победили су Зенит у другом колу групе Ц Еврокупа са 89:82.

"Контролисали смо меч (у другом полувремену), погодили смо тешке шутеве и на крају заслужено победили. Играчи су дали све од себе", казао је тренер Партизана.

Дворана Александар Николић остаје Партизанова тврђава коју још нико није освојио! Црно-бели су направили велики подвиг и нокаутирали Зенит, чиме су остварили први тријумф у групној фази Еврокупа. 

Логично, тренер Ненад Чанак био је презадовољан због победе и оствареног резултата. 

"Била је јако тешка утакмица за нас, битна победа за тим. Прво полувреме смо играли меко, Зенит је тим са много искусних играча и знају како да играју агресивно. У другом делу смо знали како да контролишемо њихову игру у транзицији, да се бранимо, а погодили смо и неке важне шутеве на крају и победили смо заслужено. После смо исконтролисали одбрану кроз дефанзивну петорку са Николићем и Бонџом, свели их на мањи број поена", јасан је Чанак и додаје:

"Генерално смо заслужили да победимо. Значи нам ова победа на пољу самопоуздања, видимо да можемо да играмо с најбољима".

На констатацију да Партизан можда треба да поради на лакшем финиширању меча, подсећајући на неизвесну завршницу против Цедевите, Чанак је имао реплику:

"Нисам сагласан с вашом констатацијом. Утакмица је била неизвесна све време вечерас. Против Цедевите смо водили, па су се они вратили и опет победили. Треба да разумете да овде нисмо играли против екипе, без потцењивања, испод нашег ранга, из КЛС. Играли смо против јаког противника, спремног да победи".

Поновио је Ненад Чанак колико је овај тријумф важан за његов млади тим.

"Велика потрошња за нас, али и велики значај оваквих победа. Екипа је боље реаговала на публику, на Пионир, с обзиром на атмосферу. Спремали смо се, радимо, имам велику подршку стручног штаба, темпирамо ритам и тренинге, радимо тако да се евентуално неке лоше ствари не виде".

Велику захвалност имао је стратег Парног ваљка за навијаче, који су испунили трибине до последњег места.

"Биће осцилација, а оно што могу да тврдим јесте да ћемо бити максимално мотивисани. Сада имамо три гостовања, идемо у Бар, па Валенсију, па Ново Место. Ми ћемо се трудити да будемо на максимуму. После Олимпије сам рекао да ангажовањем и борбеношћу ова слика мора да буде уобичајена. Жеља ми је да ово буде нешто уобичајено. Хвала публици, носила нас је. Надам се да ће ово постати нешто нормално".

Трофејни клуб из Београда остварио је прву победу у овогодишњем издању Еврокупа, а у наредном колу састаје се са Валенсијом у Шпанији. Меч је на програму у среду 17. октобра од 20.45.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар