Čanak: Zasluženo smo pobijedili Zenit

Nenad Čanak, trener Partizana, rekao je posle pobede nad Zenitom iz Sankt Peterburga da je njegov tim došao do zasluženog trijumfa.  Čanak: Borba! Želimo da ove stvari budu normalne. . .  “Biće oscilacija, a ono što mogu da tvrdim jeste da ćemo biti maksimalno motivisani”.

Košarka 10.10.2018 | 10:15
Čanak: Zasluženo smo pobijedili Zenit
"Važna utakmica, nismo dobro krenuli u Evrokupu, a ni u ovom meču. Bili smo mekani na početku, ali smo u drugom bili jači i bolji na skoku", rekao je Čanak za Sportklub posle meča.

Košarkaši Partizana pobedili su Zenit u drugom kolu grupe C Evrokupa sa 89:82.

"Kontrolisali smo meč (u drugom poluvremenu), pogodili smo teške šuteve i na kraju zasluženo pobedili. Igrači su dali sve od sebe", kazao je trener Partizana.

Dvorana Aleksandar Nikolić ostaje Partizanova tvrđava koju još niko nije osvojio! Crno-beli su napravili veliki podvig i nokautirali Zenit, čime su ostvarili prvi trijumf u grupnoj fazi Evrokupa. 

Logično, trener Nenad Čanak bio je prezadovoljan zbog pobede i ostvarenog rezultata. 

"Bila je jako teška utakmica za nas, bitna pobeda za tim. Prvo poluvreme smo igrali meko, Zenit je tim sa mnogo iskusnih igrača i znaju kako da igraju agresivno. U drugom delu smo znali kako da kontrolišemo njihovu igru u tranziciji, da se branimo, a pogodili smo i neke važne šuteve na kraju i pobedili smo zasluženo. Posle smo iskontrolisali odbranu kroz defanzivnu petorku sa Nikolićem i Bondžom, sveli ih na manji broj poena", jasan je Čanak i dodaje:

"Generalno smo zaslužili da pobedimo. Znači nam ova pobeda na polju samopouzdanja, vidimo da možemo da igramo s najboljima".

Na konstataciju da Partizan možda treba da poradi na lakšem finiširanju meča, podsećajući na neizvesnu završnicu protiv Cedevite, Čanak je imao repliku:

"Nisam saglasan s vašom konstatacijom. Utakmica je bila neizvesna sve vreme večeras. Protiv Cedevite smo vodili, pa su se oni vratili i opet pobedili. Treba da razumete da ovde nismo igrali protiv ekipe, bez potcenjivanja, ispod našeg ranga, iz KLS. Igrali smo protiv jakog protivnika, spremnog da pobedi".

Ponovio je Nenad Čanak koliko je ovaj trijumf važan za njegov mladi tim.

"Velika potrošnja za nas, ali i veliki značaj ovakvih pobeda. Ekipa je bolje reagovala na publiku, na Pionir, s obzirom na atmosferu. Spremali smo se, radimo, imam veliku podršku stručnog štaba, tempiramo ritam i treninge, radimo tako da se eventualno neke loše stvari ne vide".

Veliku zahvalnost imao je strateg Parnog valjka za navijače, koji su ispunili tribine do poslednjeg mesta.

"Biće oscilacija, a ono što mogu da tvrdim jeste da ćemo biti maksimalno motivisani. Sada imamo tri gostovanja, idemo u Bar, pa Valensiju, pa Novo Mesto. Mi ćemo se truditi da budemo na maksimumu. Posle Olimpije sam rekao da angažovanjem i borbenošću ova slika mora da bude uobičajena. Želja mi je da ovo bude nešto uobičajeno. Hvala publici, nosila nas je. Nadam se da će ovo postati nešto normalno".

Trofejni klub iz Beograda ostvario je prvu pobedu u ovogodišnjem izdanju Evrokupa, a u narednom kolu sastaje se sa Valensijom u Španiji. Meč je na programu u sredu 17. oktobra od 20.45.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar