Реал је у све већем проблему!

Бензема ван терена две недеље.  Фудбалер Реал Мадрида Карим Бензема повредио је тетиву и могао би да одсуствује са терена око две недеље.  Реалу ништа лепо да деси… Тим је у резултатској кризи, а стигле су и нове, лоше вести.

Фудбал 10.10.2018 | 22:00
Реал је у све већем проблему!
"После обављених лекарских прегледа утврдјено је да је Карим Бензема повредио десну тетиву. Наставићемо да пратимо његов опоравак", наводи се у данашњем саопштењу на сајту Реала.

Европски првак није навео колико ће 30-годишњи нападач одсуствовати са терена, а шпански медији пренели су да би Бензема могао да се врати за две недеље.

Бензема је постигао пет голова ове сезоне, али није био стрелац у последњих седам утакмица.

Подсећамо, Реал Мадрид у претходне четири утакмице није успео да постигне гол, а у том низу су доживели три пораза и један реми.

Нешто слично се десило још априла 1985. године када је "краљевски клуб" у пет утакмица био без датог гола. Реал је солидно стартовао у сезони, али је ефикасност пред голом противника претходних недеља "испарила".

Реалу не иде ове сезоне онако како су планирали и желели. У осам одиграних мечева у Примери направили су четири кикса, а нису уписали тријумф на четири последња меча, нити постигли гол.

Севиља је најпре славила 3:0, против Атлетико Мадрида било је нерешено (0:0), а Алавес је у последњем мечу однео цео плен (1:0), док је у међувремену уписан и пораз од ЦСКА у Москви у Лиги шампиона (1:0).

Челници клуба разматрају и смену тренера Ђулена Лопетегија, иако тим предводи тек четири месеца. У Мадриду тврде да би за њега кључни меч могао да буде Ел класико, који је на програму 28. октобра.

Али лошим вестима није крај.

Карим Бензема се повредио и мора на паузу.

Француз има проблем са тетивом, па је под знаком питања његов наступ на мечу против Барселоне на Ноу Кампу.

Замењен је на полувремену меча против Алавеса, а лекарски преглед је показао да је повређена десна тетива. Реал је у саопштењу навео „да ће наставити да прати његов опоравак“ не прецизирајући колико ће играч морати да одсуствује.

Процењује се да ће бити ван терена између две и три недеље, због чега није сигурно да ће бити спреман за Ел класико. Уколико Француз не буде могао да наступи на дуелу против Барселоне Лопетеги ће у нападу рачунати на Маријана Дијаза.

Бензема је ове сезоне постигао четири гола.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар