Real je u sve većem problemu!

Benzema van terena dve nedelje.  Fudbaler Real Madrida Karim Benzema povredio je tetivu i mogao bi da odsustvuje sa terena oko dve nedelje.  Realu ništa lepo da desi… Tim je u rezultatskoj krizi, a stigle su i nove, loše vesti.

Fudbal 10.10.2018 | 22:00
Real je u sve većem problemu!
"Posle obavljenih lekarskih pregleda utvrdjeno je da je Karim Benzema povredio desnu tetivu. Nastavićemo da pratimo njegov oporavak", navodi se u današnjem saopštenju na sajtu Reala.

Evropski prvak nije naveo koliko će 30-godišnji napadač odsustvovati sa terena, a španski mediji preneli su da bi Benzema mogao da se vrati za dve nedelje.

Benzema je postigao pet golova ove sezone, ali nije bio strelac u poslednjih sedam utakmica.

Podsećamo, Real Madrid u prethodne četiri utakmice nije uspeo da postigne gol, a u tom nizu su doživeli tri poraza i jedan remi.

Nešto slično se desilo još aprila 1985. godine kada je "kraljevski klub" u pet utakmica bio bez datog gola. Real je solidno startovao u sezoni, ali je efikasnost pred golom protivnika prethodnih nedelja "isparila".

Realu ne ide ove sezone onako kako su planirali i želeli. U osam odigranih mečeva u Primeri napravili su četiri kiksa, a nisu upisali trijumf na četiri poslednja meča, niti postigli gol.

Sevilja je najpre slavila 3:0, protiv Atletiko Madrida bilo je nerešeno (0:0), a Alaves je u poslednjem meču odneo ceo plen (1:0), dok je u međuvremenu upisan i poraz od CSKA u Moskvi u Ligi šampiona (1:0).

Čelnici kluba razmatraju i smenu trenera Đulena Lopetegija, iako tim predvodi tek četiri meseca. U Madridu tvrde da bi za njega ključni meč mogao da bude El klasiko, koji je na programu 28. oktobra.

Ali lošim vestima nije kraj.

Karim Benzema se povredio i mora na pauzu.

Francuz ima problem sa tetivom, pa je pod znakom pitanja njegov nastup na meču protiv Barselone na Nou Kampu.

Zamenjen je na poluvremenu meča protiv Alavesa, a lekarski pregled je pokazao da je povređena desna tetiva. Real je u saopštenju naveo „da će nastaviti da prati njegov oporavak“ ne precizirajući koliko će igrač morati da odsustvuje.

Procenjuje se da će biti van terena između dve i tri nedelje, zbog čega nije sigurno da će biti spreman za El klasiko. Ukoliko Francuz ne bude mogao da nastupi na duelu protiv Barselone Lopetegi će u napadu računati na Marijana Dijaza.

Benzema je ove sezone postigao četiri gola.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar