Тјери Анри "први пик" да замијени Жардима?!

Хоће ли се некадашњи центарфор вратити у Монако? Жардиму истекло време, Анри чека као запета пушка! Смена тренера у Монаку до краја недеље. . .

Фудбал 10.10.2018 | 21:00
Тјери Анри "први пик" да замијени Жардима?!
На почетку играчке каријере, Тјери Анри је у тандему са Давидом Трезегеом представљао сјајан нападачки тандем Монака. Брзо се доказао и затим отишао у Јувентус, па Арсенал, где је постао један од најбољих светских фудбалера.

Хоће ли клуб из француске кнежевине бити и одскочна даска у његовој тренерској каријери?

Тамошњи медији пишу да је Анри "први пик" да наследи Леонарда Жардима, за којег је наводно питање часа када ће и званично бити отпуштен због разочаравајућих резултата ове сезоне - десет узастопних утакмица у првенству Француске и Лиги шампиона без победе и тек 18. место на табели Лиге 1.

Долазак некадашњег центарфора на клубу сигурно би имао ауторитативан утицај на играче, међутим, постоји ризик због Анријевог недостатка искуства. Он је досад био асистент селектору Белгије, Роберту Мартинезу, и нема искуство самосталног вођења тима. 

И поред тога, Анри је летос био близу преузимања Бордоа, али до договора није дошло. Можда са Монаком буде другачије...

Жардим је у Монако стигао пре пет сезона, а 2017. је клубу донео прву титулу после 17 година. Исте године, црвено-бели су играли полуфинале Лиге шампиона у којем су поражени од Јувентуса.

Леонардо Жардим добиће отказ током ове недеље! Још један доказ да модеран фудбал апсолутно не признаје старе заслуге. Португалски стручњак, шампион са Монаком 2017. и човек који је клубу из Кнежевине донео оно спектакуларно полуфинале Лиге шампиона преко Манчестер Ситија, платиће данак лошем старту у новој сезони. 

Монако већ месецима не може никога да победи, а 18. место на табели и зона испадања нагоне газду Дмитрија Риболовљева да се најежи ка прелиста спортску штампу и портале. Што је најгоре, нису само резултати проблем. Кнежеви умају озбиљну кризу игре, постигли су један гол на четири последња меча и ужасно стартовали у Лиги шампиона. И зато, према информацијама добро обавештеног новинара Романа Молине, тренер Жардим мора да лети. 

Узимајући у обзир да следи репрезентативна пауза, у Монаку наводно сматрају да је идеалан тренутак за смену. Пре свега због новог тренера, који тако имао времена да упозна екипу и припреми је за два кључна сусрета у Лиги шампиона против белгијског Брижа. А о коме се ради, за сада се само нагађа. Постоје неке индиције да је позив добио ни мање ни више до Тијери Анри, легенда тог клуба и Арсенала. 

Подсетимо, током претходних дана помињало се да би Анри заједно се Џоном Теријем могао да преузме Астон Вилу. Ако је позив Монака заиста стигао чини се да за легендарног француског аса избор неће бити много тежак...

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар