Tjeri Anri "prvi pik" da zamijeni Žardima?!

Hoće li se nekadašnji centarfor vratiti u Monako? Žardimu isteklo vreme, Anri čeka kao zapeta puška! Smena trenera u Monaku do kraja nedelje. . .

Fudbal 10.10.2018 | 21:00
Tjeri Anri "prvi pik" da zamijeni Žardima?!
Na početku igračke karijere, Tjeri Anri je u tandemu sa Davidom Trezegeom predstavljao sjajan napadački tandem Monaka. Brzo se dokazao i zatim otišao u Juventus, pa Arsenal, gde je postao jedan od najboljih svetskih fudbalera.

Hoće li klub iz francuske kneževine biti i odskočna daska u njegovoj trenerskoj karijeri?

Tamošnji mediji pišu da je Anri "prvi pik" da nasledi Leonarda Žardima, za kojeg je navodno pitanje časa kada će i zvanično biti otpušten zbog razočaravajućih rezultata ove sezone - deset uzastopnih utakmica u prvenstvu Francuske i Ligi šampiona bez pobede i tek 18. mesto na tabeli Lige 1.

Dolazak nekadašnjeg centarfora na klubu sigurno bi imao autoritativan uticaj na igrače, međutim, postoji rizik zbog Anrijevog nedostatka iskustva. On je dosad bio asistent selektoru Belgije, Robertu Martinezu, i nema iskustvo samostalnog vođenja tima. 

I pored toga, Anri je letos bio blizu preuzimanja Bordoa, ali do dogovora nije došlo. Možda sa Monakom bude drugačije...

Žardim je u Monako stigao pre pet sezona, a 2017. je klubu doneo prvu titulu posle 17 godina. Iste godine, crveno-beli su igrali polufinale Lige šampiona u kojem su poraženi od Juventusa.

Leonardo Žardim dobiće otkaz tokom ove nedelje! Još jedan dokaz da moderan fudbal apsolutno ne priznaje stare zasluge. Portugalski stručnjak, šampion sa Monakom 2017. i čovek koji je klubu iz Kneževine doneo ono spektakularno polufinale Lige šampiona preko Mančester Sitija, platiće danak lošem startu u novoj sezoni. 

Monako već mesecima ne može nikoga da pobedi, a 18. mesto na tabeli i zona ispadanja nagone gazdu Dmitrija Ribolovljeva da se naježi ka prelista sportsku štampu i portale. Što je najgore, nisu samo rezultati problem. Kneževi umaju ozbiljnu krizu igre, postigli su jedan gol na četiri poslednja meča i užasno startovali u Ligi šampiona. I zato, prema informacijama dobro obaveštenog novinara Romana Moline, trener Žardim mora da leti. 

Uzimajući u obzir da sledi reprezentativna pauza, u Monaku navodno smatraju da je idealan trenutak za smenu. Pre svega zbog novog trenera, koji tako imao vremena da upozna ekipu i pripremi je za dva ključna susreta u Ligi šampiona protiv belgijskog Briža. A o kome se radi, za sada se samo nagađa. Postoje neke indicije da je poziv dobio ni manje ni više do Tijeri Anri, legenda tog kluba i Arsenala. 

Podsetimo, tokom prethodnih dana pominjalo se da bi Anri zajedno se Džonom Terijem mogao da preuzme Aston Vilu. Ako je poziv Monaka zaista stigao čini se da za legendarnog francuskog asa izbor neće biti mnogo težak...

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar